BEKO Pohár juniorů

Ústečtí se na úvod BEKO Poháru pořádně rozstříleli, odnesla to Plzeň. Prachatice došly s Kladnem až k nájezdům

Vynucená přestávka byla příliš dlouhá a všichni se už těšili, až se zase zpátky vrátí na hokejbalové hřiště. To se poštěstilo juniorům, pro které začal v sobotu 6. června BEKO Pohár. Nejlépe se dařilo Ústí, které vstřelilo hned devět branek. Pro tři body si došly také týmy Hostivaře a Autoskla.

Skupina A

HBC Prachatice vs. HBC Kladno 3:4 ss (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)Branky a asistence: 11. Uhlíř (Šimůnek, Laurinc), 16. Veselý (Keresteš, Šimůnek), 34. Keresteš (Štěpánek, Laurinc) – 2. Rychlý, 25. Barták (Zdrůbecký), 42. Kužel (Čejka), 50. Zdrůbecký.



První branku dali hosté již zkraje druhé minuty, Prachatice se ale svého soupeře nezalekly a dvěma góly se dostaly do vedení. To jim však vydrželo pouze devět minut, kdy se podařilo srovnat hostujícímu Bartákovi. Byli to však opět domácí, kdo šel ve třetí třetině do vedení, ale ani tentokrát ho neudrželi. Kladno si díky brance Kužely vynutilo prodloužení. V tom branka nepadla a rozhodnout musela až dovednostní disciplína. V té byli lepší hosté, a Prachatice tak i přes dobrý průběh zápasu braly pouze bod.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 9:2 (2:1, 3:0, 4:1)Branky a asistence: 3. Magasanik (Bečvář), 4. Magasanik (Giesel, Stupka), 17. Stuchlý (Gottfried, Čermák), 26. Magasanik (Stupka, Gottfried), 27. Magasanik (Stupka), 38. Stupka (Čermák, Tůma), 38. Tůma (Gottfried), 42. Čermák (Stuchlý), 45. Krejčí (Polata, Maule) – 9. Galla (Holeček), 35. Hýbl (Zíka L.).



Nejlepší utkání odehrálo Ústí nad Labem, které od samého začátku tahalo za delší konec provazu. Již ve čtvrté minutě vedli domácí 2:0 a vypadalo to na jasnou záležitost. Plzeň se nevzdala a díky Gallovi v první třetině ještě snížila. Prostřední část však byla celá v režii Elby DDM, která se ujala již čtyřbrankového vedení. To ještě Plzeň snížila, ale dalšími čtyřmi góly rozhodlo Ústí o své výhře. Čtyřmi přesnými střelami se blýskl ústecký David Magasanik.




Skupina B

HBC Hostivař vs. HBC Hradec Králové 1988 6:3 (3:0, 3:3, 0:0)Branky a asistence: 1. Kucharčík (Srp), 11. Vosátka (Kucharčík), 14. Hroch (Mareš), 16. Kucharčík (Vaniš), 27. Vosátka (Mareš), 28. Srp (Bůžek) – 20. Novák (Rakovský M.), 23. Bartoš (Rakovský M., Birta), 28. Rakovský J. (Zeman, Bláha M.).



Utkání se podařilo dobře rozehrát Hostivaři, která si vybojovala díky dobré první třetině výhru. Hradec se prosadil až za stavu 4:0, kdy dvěma brankami snížil. Další dva rychlé góly však přišly opět z holí domácích hráčů, kteří ukázali, že si jdou za vítězstvím. Ani přesný zásah Jakuba Rakovského ze stejné minuty už na výsledku nic nezměnil. Ve třetí třetině totiž diváci již žádný gól neviděli, a tak si Hostivař udržela výhru 6:3.

HBC Autosklo H.A.K. Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)Branky a asistence: 17. Bucek (Zeman, Geisler), 28. Školoudík (Zeman, Bucek), 32. Školoudík (Zeman, Langr), 45. Bucek (Langr) – 6. Rozlílek (Macháček).



První branku utkání mezi Autosklem a Letohradem slavili hostující hráči, kteří se v přesilové hře dostali do vedení. Byl to však nakonec jediný přesný zásah Letohradu. Z dalších branek se radovali už jen domácí, kteří se dostali v prostřední části do vedení. Ve třetí třetině za stavu 3:1 zkusil trenér Letohradu stáhnout brankáře a v šesti hráčích chtěl s výsledkem ještě něco udělat. Bucek ale přesně našel odkrytou klec, a rozhodl o výhře svého celku.