BEKO Pohár juniorů

BEKO Pohár odstartoval! Chceme se probojovat na finálový turnaj, nezastírá hostivařský ostrostřelec Kucharčík

Junioři odstartovali během minulého víkendu svůj BEKO Pohár, kterým ukončí letošní ročník 2019/20. Pro první tři body si došla Hostivař, které pomohl k výhře velkou měrou Samuel Kucharčík - zaznamenal dva přesné zásahy a jednu asistenci. Jaké má pocity z prvního utkání se dočtete níže.

Hledal jsem těžko nějakou motivaci k tréninku

Po dlouhé době jste zase odehráli oficiální zápas, jak jste se cítil?
V sestavě jsme snad neměli nikoho, kdo by před tímto zápasem nehrál ani jeden zápas, takže už jsme byli trochu rozehraní, ale společně jsme na hřišti nebyli. Na hřišti jsme se v takovéhle sestavě potkali poprvé a myslím, že to dopadlo dobře. Mně osobně se hrálo dobře a zápas jsem si užil.

Pracoval jste na sobě během přestávky individuálně a bylo to v zápase znát?
Pracoval, i když se mi ze začátku úplně moc nechtělo a hledal jsem těžko nějakou motivaci k tréninku. Naštěstí mě začalo hodně bavit kolo, na kterém jsem strávil skoro celou svoji individuální přípravu. Bylo trochu znát, že mi zpomalily nohy, ale po pár tréninkových jednotkách už to bylo dobrý a na zápase se mi běhalo líp než v zimě.

Zaznamenal jste dvě branky a jednu asistenci, můžete tak být se svým výkonem spokojený?
Povedly se mi první dvě třetiny a třetí už zas tolik ne. Ale celkově jsem byl spokojený se svým výkonem.

Jak těžký byl zápas s Hradcem Králové? Co nakonec rozhodlo?
Zápas pro mě osobně zas tak obtížný nebyl, ale mělo to úroveň. Rozhodl dobrý výkon celého týmu. Hráli jsme to, co jsme si řekli v kabině a dali jsme víc gólů než soupeř.



Budeme muset být více disciplinovaní

Měli jste hned osm vyloučených hráčů, není to příliš a je to to, na co si musíte dát příště pozor?
Tak osm vyloučených hráčů je dost. Naštěstí jsme dokázali přesilovky Hradce ustát a nepouštěli jsme je moc často do velkých šancí. Určitě budeme muset být více disciplinovaní, jinak toho může Letohrad nebo jiný soupeř využít a můžeme tím prohrát zápas.

V první třetině jste se dostali do tříbrankového vedení, pak Hradec srovnal krok, čím to podle Vás bylo?
Na Hradec jsme nastoupili, asi je i zaskočili a dali jsme rychle první gól. Soupeř pak ve druhé třetině srovnal krok a hra byla celkem i vyrovnaná. Třetí třetinu už se toho zase tolik nestalo, až na to, že jsme nedokázali trefit prázdnou bránu při hře soupeře bez brankáře. (smích)

Jak důležitá výhra to pro vás je?
Každá výhra je důležitá a jsme rádi za tři body, která nám pomohly se přiblížit k finálovému turnaji.

První zápas mohl ledacos naznačit, tak jaké máte v BEKO Poháru cíle?
To určitě mohl, ale úplně to tak není. Cíl našeho trenéra Jirky Vaniše je ten, aby si všichni zahráli. Chce taky vidět všechny hráče nové juniorky, tedy ročníky 2001 až 2003, v zápase tak, aby si mohl vytvořit nějaký obrázek o nás, jak hrajeme. My jako hráči máme určitě za cíl se probojovat na BEKO Final Four!