Český pohár

Dostat se mezi osm nejlepších v republice jako druholigový tým je pecka, těší Lukáše Kuchaříka

Vsetín se jako jediný druholigový tým probojoval v Českém poháru až do čtvrtfinále. Tam poměřil síly s extraligovým Svítkovem, který byl nakonec úspěšnější. Kapitán týmu Lukáš Kuchařík neskrývá nadšení z tohoto úspěchu a je rád, že se taková soutěž pořádá.

Dost nám pomohlo, že jsme se scházeli vždy v dobré sestavě

Lukáši, se Vsetínem se vám v letošní sezóně v Českém poháru dařilo. Jako jediný druholigový tým jste se dostali do čtvrtfinále. Jak se ohlížíte za cestou touto soutěží, kde jste došli až do play off?

V Českém poháru se nám dařilo až překvapivě dobře. Do poháru jsme šli s tím, že půjdeme zápas od zápasu a zkusíme vždy uhrát co nejlepší výsledek a porovnat naše kvality se soupeři z vyšších soutěží. Dost nám pomohlo, že jsme se scházeli vždy v dobré sestavě.

Postupně jste se utkali s Třincem, Malenovicemi, Hodonínem, extraligovou Karvinou a Svítkovem. Na jaký moment budete nejvíce vzpomínat?

Nejvíc asi budu vzpomínat na vyhraný zápas s Malenovicemi. Je to kousek od Vsetína a bylo to pro nás takové menší derby. (úsměv)

Ve čtvrtém kole proti Karviné jste nastoupili s posilami Dalimilem Zvonkem a Tomášem Kudelou. O vítězi rozhodlo až prodloužení, vyhráli jste 8:7. Jak jste si zápas užil?

Kluci s námi odehráli většinu zápasů poháru a za to jim chci poděkovat, že si našli čas nám pomoc. Myslím si, že tento zápas byl pro nás nejtěžší a zároveň pro oko diváka i nejlepší. Padlo hodně branek a výsledek se přeléval z jedné strany na druhou. A na konci jsme byli my ti šťastnější. Zápas jsem si jako celý tým moc užil.


Vsetín se jako jediný druholigový celek dokázal probojovat mezi 8 nejlepších týmů v České republice! Ve čtvrtfinále ale nestačil na extraligový Svítkov.


Můžeme si vyzkoušet, jaká je úroveň Extraligy

V sobotu jste ve čtvrtfinále nestačili na extraligový Svítkov a prohráli jste 1:4. Ještě po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané 1:1. Co chybělo, abyste překvapili i tohoto soupeře?

Do zápasu se Svítkovem jsme šli s tím, že zkusíme zase překvapit a vyhrát. Dvě třetiny to byl boj na obě strany a bylo to o tom, kdo dá druhý gól. Bohužel jsme ho nedali my, ale soupeř a to rozhodlo. V tomto zápase bych chtěl vyzdvihnout hlavně našeho gólmana Pepu Kutěje za jeho super výkon, který nám dával naději až do konce zápasu.

Poměřili jste síly s některými extraligovými hráči, i když některé týmy hrály v oslabené sestavě. Bylo to pro vás zajímavé zpestření?

Za mě super a jsem rád, že se takové poháry nebo turnaje pořádají. Můžeme si vyzkoušet, jaká je úroveň Extraligy.

Co pro Vás znamená dostat se mezi osm nejlepších týmů? Je to pro vás větší motivace navázat na tento úspěch v play off, které nyní probíhá ve druhé lize ve vašem regionu?

Dostat se mezi osm nejlepších v Republice jako druholigový tým je pecka a na začátku nás nikoho ani nenapadlo, že můžeme být tak úspěšní. Za tento výsledek a za to že jméno Vsetín je zase slyšet, bych chtěl poděkovat celému týmu.

Doufám, že výsledky a výkon z poháru přeneseme i do play off naší soutěže, dojdeme daleko a budeme úspěšní.


Dokáže Vsetín po skvělých výkonech v Českém poháru získat titul v 2. Lize na severu Moravy? Zdroj fotky: HBK Vsetín.