ALPA Pohár mužů 2020

ALPA pohár mužů se blíží! Jedeme zakončit sezónu úspěchem, hlásí hlavní trenér Svítkova Kopečný

Prvoligových týmů na ALPA poháru bude celkem pět. Jedním z nich bude východočeský celek ze Svítkova. Hodně důležitou roli určitě hraje příprava před touto akcí. Jak svítkovské Hvězdy v tuto dobu trénují? Má pardubický lodivod, Petr Kopečný, nějaký plán na to, jak uspět?

Po bitvě je každý generál

Jak Vás napadlo přihlásit se na ALPA pohár mužů? Určitě litujete toho, že se sezóna anulovala... 
Máme poměrně mladé hráče, kteří mají chuť a některým chybí herní praxe. Navíc trend v našem klubu je zapojovat mladé talentované hráče do „Áčka“, a kdy jindy jim dát šanci než v těchto turnajích. Neváhali jsme ani minutu. Co se týče ukončení soutěží, tak mě to samozřejmě mrzí, ačkoli mi volno a karanténa osobně vnitřně pomohla, člověk si srovná věci v hlavě a má čas i na něco jiného než jen hokejbal. A můj postoj? Když čtu rozhovory s „experty“, kteří by to všechno dělali jinak, tak si jen říkám, že po bitvě je každý generál. Můj postoj je takový, že to beru, jak to je a neřeším co by, kdyby.


Šance mají na turnaji všichni stejné, ale extraligové týmy na tom budou asi o trošku lépe než ty prvoligové, co myslíte? Podle statistik jste postaveni do role tzv. outsidera, vyhovuje vám to?
Určitě na tom budou extraligové týmy lépe, to je jasné. Statisticky jedeme na turnaj jako nejhůře postavený celek, což je vnitřně trochu frustrující, na druhou stranu se na to můžeme vymlouvat. (smích) Ne, teď vážně, na tento turnaj je nominováno pouze 17 hráčů + 2 brankáři a ačkoli beru i dorostence, jedeme s cílem umístit se do třetího místa.



Chceme se umístit do třetího místa

Utkání budou trvat relativně krátkou dobu, takže každá chyba bude hrát svoji roli. Čeká na vás nelehká skupina, s jakým cílem do Světlé pojedete?
Cíl je umístění do druhého místa v základní skupině a poté umístění do třetího místa.

Jaké máte aktuálně podmínky na trénování? Můžete nám prozradit nějaký tréninkový plán, jak se připravujete na tuto akci?
Podmínky máme od vedení klubu perfektní, vlastně máme plnou podporu, čehož si vážím. Trénujeme asi třetí, čtvrtý týden společně, absolvovali jsme utkání s Autosklem a nyní jsou před námi poslední tři tréninky před odjezdem na závěrečný turnaj.

Největším problémem pro všechny určitě budou rozměry hřiště, budete zkoušet aplikovat nějakou speciální taktiku?
Tento prvek beru spíše jako naši výhodu. Máme mladé, atletické hráče a ti by se měli předvést. Speciální taktiku nemáme.


Letos bychom měli být zas o kus silnější


Na jaké zápasy se nejvíce těšíte? Věříte si ve skupině na extraligovou Elbu?
S Elbou jsme měli tu čest se utkat dvakrát v rámci Českého poháru a je to opravdu zkušený tým, ale věřím svým hráčům a letos bychom měli být zas o kus silnější.

Jak ALPA pohár vnímáte? Jedete se porvat o dobrý výsledek nebo zlepšit svoji hru do příští sezóny?
Jedeme zakončit sezónu úspěchem a vyhrát poslední zápas. Stát na bedně bude pro mě výhrou.