ALPA Pohár mužů 2020

Nejlepší obránce ALPA poháru: Bez skvělého týmu nemůžete individuální cenu vyhrát, upozorňuje Poláček

Velkou zásluhu na ústeckém triumfu na ALPA poháru má Ondřej Poláček, který získal cenu pro nejlepšího obránce turnaje. Akce byla velmi vyrovnaná a ústečtí hráči klopýtli pouze jednou, a to ve skupině s brněnskými Buldoky. Ústí ukázalo skvělé technické dovednosti a zaslouženě ve finále vyhrálo!

Měli jsme ty nejvyšší ambice 

Jak celý ALPA pohár probíhal? Byl jste spokojen s organizací celé akce?

Celý turnaj byl krásný. Strašně pomohlo, že se hrálo na zimním stadionu, tudíž v hale. Protože počasí venku nebylo příznivé a neumím si představit hrát to venku. Myslím, že si všichni zúčastnění turnaj náramně užili a bylo to pro všechny týmy a hráče pozitivní zase si zahrát po koronavirové pauze.


Jaká padla před turnajem slova? Že jedete na akci pro 1. místo? Nebo si jen tak zahrát?
Především se celý tým strašně těšil, že si po dlouhé pauze opět zahraje. Samozřejmě jsme měli ambice ty nejvyšší a jsme moc rádi, že se to povedlo. Skončenou sezónu zakončit zvednutím poháru nad hlavu si přeje snad každý, je to krásný pocit.


Jak těžké pro Vás byly zápasy ve skupině? Překvapil Vás některý celek svojí hrou?
Věděli jsme, že i prvoligové týmy mají svou kvalitu, což ve všech zápasech dokázaly. Myslím si, že do zápasu s Brnem jsme šli s obrovskou lehkovážností, nicméně musím uznat, že Brno neskutečně dřelo a bylo vidět, jak chce extraligový tým porazit. Poté jsme měli nůž na krku, jelikož jsme museli porazit tým Svítkov Pardubice, který se ve skupině jevil v dobrém světle, ale tady musím vyzdvihnout náš tým, na kterém bylo vidět už od předzápasové rozcvičky, že jdeme utkání vyhrát a zajistit si postup do semifinále.



Kluky chválím za předvedenou hru i psychickou odolnost

Nakonec jste skončili na 2. místě ALPA poháru o celkové skóre a do semifinále jste šli proti Hostivaři. Dokázali jste pražský tým porazit 3:1, jak byste tento duel zhodnotil?
Tento duel jsme čekali velmi běhavý, jelikož tým Hostivaře má v týmu samé mladé hráče, což se také ukázalo, když se dostali do vedení 1:0. Potom musím kluky nesmírně pochválit za to, jak jsme zvládli zápas otočit a myslím si, že v tento okamžik se projevily naše extraligové zkušenosti a jsem rád, že jsme to zvládli a mohli si zahrát finále.


Následně jste se ve finále ALPA poháru utkali s extraligovým celkem z Dobřan. Co jste od finále očekávali? 
Věděli jsme, že to bude vyrovnané utkání, kde budou rozhodovat maličkosti. Na klucích jsem viděl před finále velké soustředění od rozcvičky až po poslední vteřiny utkání. Bylo na obou týmech vidět, že chtějí vyhrát. Opakoval bych se pořád dokola, že kluky musím nesmírně pochválit, jak k zápasu přistoupili. Chválím je za předvedenou hru i psychickou odolnost.


Ondřej Poláček (vpravo) si převzal cenu pro nejlepšího obránce ALPA poháru! Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 


Každý by si zasloužil odměnu za to, co na turnaji předvedl

Nakonec jste velké drama zvládli. Rozhodla vaše lepší dovednost v nájezdech, takže předpokládám, že se turnaj povedl, že?
Nájezdy jsou většinou loterie, ale věřil jsem, že máme šikovné hráče na naší straně a výborného gólmana a tuto dovednost zvládneme. Nakonec se tak stalo a my mohli slavit. Bylo na všech v týmu vidět, od hráčů počínaje přes našeho kustoda a trenéra a také fanynky, které nám přijely fandit (smích), jakou mají radost, že se víkend povedl a nejeli jsme do Světlé jen na výlet, ale mohli si odvézt i to nejcennější.


Dokonce jste vyhrál skvělé ocenění pro nejlepšího obránce turnaje, jaké jste měl při přebírání ocenění pocity? 
Tak pocity jsou krásné, když si jdete pro jakoukoliv individuální cenu, ale je to zásluha celého týmu, každý by si zasloužil odměnu za to, co na turnaji předvedl. Protože bez skvělého týmu nemůžete individuální cenu vyhrát. Zisk poháru bych věnoval našemu dlouholetému a nejvěrnějšímu fanouškovi, Láďovi Křivánkovi, který nás nedávno bohužel opustil.



Fotogalerie: