Charitativní akce

Reprezentační týmy podpořily finanční sbírkou malou Janičku!

Během druhé poloviny roku 2022 a první poloviny letošního roku se národní hokejbalové týmy mužů, juniorů, žen a juniorek spojily pro dobrou věc a finančními sbírkami hráčů a realizačních týmů podpořily nemocnou dceru mistryně světa z roku 2017 Jany Baloušové Fričové!

Finanční dary od reprezentačních týmů:

  • Reprezentace mužů + U23 = 12 438 Kč
  • Reprezentace U20 = 4 500 Kč
  • Reprezentace U18 = 23 750 Kč
  • Reprezentace žen + juniorek = 39 120 Kč
  • Reprezentace Masters ženy = 3 500 Kč
  • Reprezentace U16 dívek = 6 500 Kč

Celková podpora národních týmů = 89 808 Kč!

Jana Baloušová Fričová patří mezi největší legendy ženského hokejbalu. V roce 2017 dosáhla s národním týmem žen na Mistrovství světa v Pardubicích na premiérové zlato a dosud jediný titul mistryň světa pro Českou republiku. Aktuálně působí jako masérka a kustodka u reprezentace žen, juniorek a vypomáhá i dalším výběrům.

Její dceři Janičce byl ve 3 letech diagnostikován autismus a těžká mentální retardace. Janičce je nutné dopomoci při každodenních činnostech. Ve druhé polovině loňského roku tak začal aktivně oslovovat jednotlivé reprezentační výběry hlavní trenér dvacítky Karel Manhart, aby se zapojily do sbírky a pomohly malé Janičce. Reprezentační výběry nezahálely a ukázaly tradičně dobré hokejbalové srdce. „Strašně moc si vážíme každého příspěvku, koruny, ať už i jiné pomoci. Víme, že každý má svých starostí dost a dnešní doba ani ceny tomu bohužel nepřispívají, takže nás to velmi mile překvapilo,“ neskrývá svoji vděčnost Jana Baloušová Fričová, které neřekne nikdo jinak než její přezdívkou „Kanada“.

Podrobnější informace o příběhu „Malé Kanady“ najdete nejen na facebookovém profilu, ale také na webu Veterán Cupu, který Janičce pomáhá v rámci každoroční charitativní akce. „Janička je aktivní na sociálních sítích Facebook a Instagram, kde ji mohou všichni najít pod přezdívkou Malá Kanada. Na těchto stránkách se mohou všichni dozvědět více bližších informací,“ přibližuje Jana Baloušová Fričová. „Ještě jednou moc děkujeme všem, kteří se na této pomoci podíleli,“ dodává na závěr.

Více informací o Janičce najdete na oficiálním facebookovém profilu ZDE!

Přispěj Janičce také TY:

  • Transparentní účet: 1117771700/5500, VS:7070.