CTM a HCŽ

Den druhý | Očima nováčků Campu talentované mládeže!

Druhý den campu. Hráči na campu talentované mládeže nezahálí a po úvodním dnu se obuli do předsezónní přípravy naplno. Dnes si pro hráče trenéři připravili čtyřfázovou přípravu. Od všech hráčů i brankařů je vidět nadšení na sobě pracovat i přes letní měsíce.

Ještě před ranními tréninky hráče trenéři rozdělili do dvou výkonnostních skupin. Poté už se hráči pustili do tréninků. Všichni dnes absolvovali dvě tréninkové jednotky na hřišti a dvě na kondici. Pro starší skupinu brankařů si trenéři připravili samostatný trénink. Ze kterého budou moct těžit v průběhu nejen celého campu, ale i v sezóně. Během kondiční přípravy trenéři pracovali na koordinaci a základní běžecké dovednosti. Vše bylo vedeno zábavnou formou. Novou tváří na campu talentované mládeže je Natálie Pangerlová, která vede spolu s ostatními kondiční přípravu. „Vím, že CTM jsou velké akce, na které těší spousta dětí, tudíž mě velká účast nepřekvapila a je jen dobře, že děti mají chuť na sobě pracovat a trávit čas s kamarády z ostatních týmů.“ Těší se ze zájmu dětí o camp nová trenérka.

Díky tomu, že jsem sem jezdila dříve jako účastnice, tak vím, jak to tu chodí

Natálie, jak se Ti zatím na CTM líbí, jak jsi spokojená s výkony dětí?

Na CTM se mi zatím líbí a určitě se mi tu bude líbit až do konce.

S výkony dětí jsem spokojená. Na dětech je vidět, že se chtějí naučit něco nového a mají chuť se zlepšovat. S jejich výkony jsem tedy spokojená.

V letošním roce jste na CTM v roli trenérky poprvé, účastnila jste se dříve jako hráčka na HCŽ, vidíte rozdíl?

Rozdíl to je, ale užívám si to tu stejně. Díky tomu, že jsem sem jezdila dříve jako účastnice, tak vím, jak to tu chodí a moje začátky jako trenér jsou tak pro mě jednodušší.


Natálie Pangerlová předává své zkušenosti nadějným hokejbalistům. Autor fotky: Anna Kuželová.

Mladší skupina se na hřišti zaměřila na práci s holí a technické dovednosti. Trénink se skládal se čtyř stanovišť, na kterých se během hodiny a půl vystřídali postupně všichni hráči. Starší skupina si vyzkoušela různé způsoby zakončení, nechyběla ani hra na malém prostoru 1:1.

I na hřišti se hráči mohou potkávat s novou tváří, trenérkou z Ústí nad Labem Kristýnou Suchanovou. „První den jsme se zaměřili na vedení míčku a obratnost, v dalších dnech nás čekají další důležité dovednosti, jako například přihrávka nebo střela, doplněné o další prvky, důležité do hry,“ prozrazuje Kristýna Suchanová.

Děti jsou šikovné a nenajde se jedno jediné, které by nejelo naplno

Kristýno, letos jste v roli trenérky na CTM poprvé, jak jste zatím spokojena s výkony dětí na hřišti?

Děti jsou šikovné a nenajde se jedno jediné, které by nejelo naplno, a to i přes únavu. Je vidět jejich chuť na sobě pracovat a že je tréninky baví.

Jestli se nepletu CTM jste se nikdy jako hráčka nezúčastnila, takže to pro Vás byla úplná premiéra. Co jste od campu očekávala?

O kempu jsem slyšela vyprávění od pár zúčastněných, takže jsem věděla, že se mohu těšit na skvělé prostředí doplněné super lidmi a v neposlední řadě na kvalitní tréninky proložené zábavou - zkrátka kvalitní základ na skvělé vzpomínky.


Po tvrdém tréninku přišla odměna v podobě vířivky, kterou mohli účastníci kempu využít. Autor fotky: Kristýna Butašová.

FOTOGALERIE ZE DRUHÉHO DNE