CTM a HCŽ

Den třetí | Jsem tu poprvé a je to tu super, říká Kocmánek

Další den campu talentované mládeže je u konce. I přes letošní teplé počasí hráči nepolevují a pracují na sobě. Ráno někteří z hráčů vyrazili i na inline brusle.

Na úterních trénincích se trenéři na kondiční přípravě zaměřili na frekvenční cvičení a line drils. V odpolední části si hráči vyzkoušeli posilováni s vlastní vahou, zaměřené na střed těla. Trenéři opět během tréninku ukázali hráčům několik nových her, které ozvláštnily kondiční přípravu. Po poledním klidu přišel na řadu brankařský trénink pro mladší skupinu. Trénink byl zaměřen na pohyb v brankovišti, práci s holí a vysokou střelbu zaměřenou na práci lapačky a vyrážečky. Na CTM každoročně dorazí spoustu nových tváří i z řad hráčů. Jedním z nich je i Ondřej Kocmánek z Hostivaře. O tom, jak se mu na CTM líbí, se dočtete v krátkém rozhovoru.


Mladší brankáři si před odpoledními tréninkovými jednotkami užili brankářský trénink pod vedením Ondry Almašiho.

Můžu tady poznat nové kamarády, se kterými jsem se dřív nebavil a neznal jsem je

Ondro, jsi zde na CTM poprvé, jak se Ti zatím průběh campu líbí?

Jsem tady poprvé, je to super. Můžu tady poznat nové kamarády, se kterými jsem se dřív nebavil a neznal jsem je. Líbí se mi, že je všechno na jednom místě a nemusíme někam daleko chodit.

Vyzkoušel sis na campu již něco nového?

Kondička je zajímavá, na campu děláme cvičení jinak a přijdou mi těžší, než když podobné věci děláme v klubu. Na hřišti se mi líbí, že jsou všichni v tempu, jsme zapojeni všichni a nejsou mezi cvičeními prostoje. Jsou dobře připravené a navazují na sebe.

Jak ses o CTM dozvěděl?

Od trenéra a viděl jsem příspěvek na sociálních sítích. Rodiče se mě zeptali, jestli chci jet, znělo to zajímavě, tak jsem se rozhodl camp vyzkoušet.


Trenéři na kondiční přípravě se snaží dětem ukázat posilování zábavnou formou. 

V podvečer byla na programu opět regenerace ve vířivce, nechyběl však ani pobyt venku. Někteří z hráčů hráli fotbal, jiní karetní hry. Důležitou stránkou campu je také seznámení se s hráči napříč republikou a vytvoření přátelství. Někteří z hráčů zapomněli i na stesk po rodičích nebo mobilních telefonech, které, jak už je tradicí, si většinu campu hráči neužijí. Středeční den bude tzv. odpočinkový, ale žádné válení na programu není. Trenéři si připraví pro děti netradiční hry a dovednosti, nebude chybět ani oblíbený turnaj v hokejbale nebo fotbale.

FOTOGALERIE ZE TŘETÍHO DNE