CTM a HCŽ

Den pátý a šestý | CTM se přehoupl do druhé poloviny

Kemp CTM U13 už se přehoupl do druhé poloviny. Hráče čekala opět po středečním oddychovém dnu čtyřfázová příprava. Nechyběla ani kondiční fáze.

Po snídani vyrazila skupina hráčů na inline brusle, kde si zahrála zápas mezi sebou. Na kondiční přípravě si hráči vyzkoušeli různé dovednosti se švihadlem. Ve druhém tréninkovém bloku si vyzkoušeli cvičení na změnu směrů a reakce, které nejvíce využijí i při hře. I přes vysoké teploty, které na atletickém stadionu panovaly, hráči podávali poctivé výkony.


Odpolední program byl lehce odlišný od předešlých dnů, na camp dorazily také dívky. Ty některé tréninkové jednotky absolvují samy, jiné společně s chlapci. Na hřišti se tak vystřídali ve dvou hodinových blocích. Starší skupina trénovala pod vedením Martina Komárka. Přípravu mladších vedla skupina mladých trenérů, jedním z nich je Jirka Šidla, který na CTM působí již druhým rokem. O tom, jak je s novou rolí spokojen, se dočtete v rozhovoru níže.


Na klucích je vidět, že je tréninky na hřišti baví a jejich výkony každým dnem rostou

Jirko, na CTM jsi letos podruhé, jak jsi se do trenérského týmu dostal? Jak bys zatím zhodnotil své působení na campu?

V Brně chodím trénovat děti s trenérkou Kristýnou Butašovou, která na tyto kempy jezdí pravidelně, takže mě minulý rok vzala s sebou. Prý jsem se osvědčil a teď bych měl jako trenér jezdit pravidelně.

Na CTM máš na starosti přípravu hráčů na hřišti, jak jsi spokojen s výkony?

Věřím, že klukům předávám věci, které jim pomůžou být lepšími hráči, naopak já se díky klukům zlepšuji např. v komunikaci a dalších věcech souvisejících s tím, abych byl lepším trenérem. Na klucích je vidět, že je tréninky na hřišti baví a jejich výkony každým dnem rostou.

Letos jsi dostal i možnost připravovat tréninky pro mladší skupinu, jak jsi se s touto novou rolí vypořádal?

Ze začátku pro mě bylo složitější vymyslet tréninky tak, aby navazovaly na to, co bylo náplní předešlých tréninků. Postupem času už to šlo lépe. Naštěstí na to nikdy nejsem sám a na tvorbě tréninků se nás podílí více mladých trenérů.

Jaká je podle Tebe úroveň hráčů na letošním ročníku CTM?

Tuto kategorii nemám tolik nasledovanou, takže nemám moc s čím srovnávat. Mně přijde úroveň hráčů na jejich věk velmi vysoká. Miniturnaj tady na kempu mě ohromil dovednostmi, nasazením a kreativitou mnohých hráčů.

FOTOGALERIE Z PÁTÉHO A ŠESTÉHO DNE CTM