CTM a HCŽ

HCŽ | Osmý ročník hokejbalového campu žen odstartoval

Další ročník HCŽ odstartoval v areálu třebovského zimního stadionu. Na letošní ročník dorazilo k padesátce hráček. V letošním roce se campu účastní plno nových mladých hokejbalistek z různých koutů České republiky. Hráčkám se na kempu bude věnovat hned několik reprezentačních trenérů.

Děvčata dorazila na camp ve čtvrtek v podvečer a na úvod je čekala úvodní kondiční jednotka s Ondrou Almašim, následně nechyběl ani trénink na ploše. Večer se poté nesl v organizačním duchu.


Páteční den už se dívky naplno vrhy do čtyřfázové přípravy. Mladší skupina děvčat absolvovala trénink na hřišti společně s mladšími chlapci do třinácti let. V České Třebové se totiž dívky nepohybují samy a do sobotního dopoledne mají část programu společnou s chlapeckou skupinou. Kondiční přípravu pak ve dvou blocích měly dívky samostatně, zaměřily se na start a zastavení a skokovou průpravu. Cílem bylo zaměřit se na nácvik techniky negativního kliku a kliku obecně. Ve druhé části se dívky zaměřily na spodní část těla tzv. split squat. Na hřišti se obě skupiny zaměřily na práci s holí a vedení míče, nechyběla ani střelba. Brankářkám se věnovala hned čtveřice trenérů, kteří se jim snažili předat cenné informace, jež se jim budou v průběhu sezóny hodit.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE Z PRVNÍCH DVOU DNŮ