CTM a HCŽ

Den sedmý | CTM U13 má za sebou další ročník

Týdenní CTM utekl jako voda, hráči si užili plno dřiny, ale i zábavy. Jak už je zvykem, o hráče se staral tým trenérů. Jedním z nich byl i Jakub Hnátek, který měl na starosti přípravu brankářů.

Poslední den campu byly pro hráče připraveny dvě tréninkové jednotky. Na kondiční přípravu si Jakub Mokříž pro hráče spolu s trenérkami připravil cvičení na postřeh. Ukázal hráčům také možnosti práce s holí jinde než na hřišti. Na hrací ploše se hráči zaměřili na hru v nerovnoměrném počtu, nácvik situace jeden na jednoho a koncovku. Ze sobotního dne se tedy trenéři snažili vytěžit maximum a vrátit hráče obohacené o co nejvíce nových znalostí a zážitků. Poté už následovalo jen ukončení a předání hráčů rodičům.

Společná fotografie všech účastníků CTM U13 nesměla chybět.

O tom, jak se na CTM pracuje s brankáři se dočtete v krátkém rozhovoru s Jakubem Hnátkem, který má na obou campech na starosti přípravu brankářů.

Jakub Hnátek během tréninku s nejmenšími brankářskými účastníky campu.

Většina měla nějaký základ, který jsme v průběhu campu ladili

Kubo, jak jste spokojen s výkony gólmanů v letošním ročníku?

Letošní rok jsem byl velmi překvapen výkony malých gólmanů, nebyla na nich znát prázdninová pauza. Práce s nimi byla jednodušší, jelikož se těšili na kolektiv a trenéry na campu a na speciální cvičení, která se během sezóny nedělají.

Na CTM bylo plno nových brankářů, kteří s chytáním začínají, na co se například u takto malých brankářů zaměřujete?

Většina z nich měla nějaký základ, který jsme v průběhu campu ladili. Pomohli jsme jim se zdokonalit na samostatných brankářských trénincích, kde jsme se jim mohli věnovat naplno a ukázat jim názorně nedostatky.

Jak vypadají gólmanské tréninky, na co se při nich zaměřujete?

Snažíme se odstraňovat nedostatky, věnujeme se práci s holí. Soustředíme se také na technicky správné provedení zákroků.

Využíváte během tréninků nějaké speciální pomůcky, které brankářům zpestřují trénink?

U mladších brankářů se soustředíme na zvládnutí základních dovedností, jako je postoj, držení hole, rozklek a pohyb v brankovišti. U starší kategorie jsou pomůcky využívány častěji, nejčastěji jsou to nejrůznější typy míčků, vrhač balonků či pomůcky na trénink postřehu a soustředění.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE Z CTM U13