CTM a HCŽ

CTM| Campy talentované mládeže jsou v plném proudu

CTM pro starší kategorie U16 a U18 i nadále pokračují na ZS v České Třebové, camp se přehoupnul do druhé poloviny. Hráči ve středu absolvovali volnější odpolední program. Poté se opět vrhli do čtyřfázové přípravy.

Středeční odpoledne se neslo ve volnějším duchu, hráči si zahráli turnaj 3 na 3, následně si pro ně trenéři a trenérky připravili kompenzační cvičení, které je také důležitou součástí tréninkových jednotek. Pro hráče byla večer připravena opět regenerace ve vířivce. Večerní program byl obohacen o tradiční tombolu. Hlavní cenou byl reprezentační dres.

Ve čtvrtek ráno si zájemci mohli zatrénovat na inline bruslích. Poté už byli pro hráče připraveny čtyři tréninkové jednotky.


Na kondici si hráči vyzkoušeli kruhový trénink, který byl zaměřen na všechny části těla s různými pomůckami. Tréninkové jednotce na kondici kromě zkušené dvojice Ondřej Almaši a Jakub Mokříž přibyla nová dvojice trenérek Lucie Toušová a Lucie Rosičková. O tom, jaké jsou jejich první zkušenosti na CTM, se dočtete v krátkém rozhovoru.

Hráči v průběhu campu podávali velice dobré výkony

Lucko, jak jste spokojena s výkony hráčů na kondici, překvapilo Vás nasazení hráčů, jaké dávají do tréninků a chuť na sobě pracovat?

LR: S výkony hráčů jsem spokojená. Nasazení je úžasné, kluci se každý trénink snaží a makají na sto procent.

LT: Hráči v průběhu campu podávali velice dobré výkony, ať už se jednalo o kondici s atletickým či posilovacím zaměřením. Nasazení hráčů mě nepřekvapilo, čekala jsem, že na tenhle camp pojedou kluci, kteří na sobě chtějí makat a v hokejbale se posouvat nahoru.

Na CTM jste jako trenérka letos poprvé. S jakými pocity jste na camp odjížděla, měla jste nějaké obavy, očekávání?

LR: Popravdě jsem se trošku bála, jak mě kluci jako ženu trenérku přijmou. Měla jsem sice zkušenosti s kondičním tréninkem z klubu, ale tady jsem hodně hráčů viděla poprvé. Bála jsem se zcela zbytečně, kluci nás úžasně přijali, poslouchali nás a přijímali naše rady s respektem.

LT: Na camp jsem se moc těšila, ale zároveň jsem odjížděla se smíšenými pocity, protože jsem nevěděla, co se ode mě bude očekávat a jestli zapadnu mezi partu trenérů a hráčů.

Na starosti máte kondiční přípravu hráčů. Na co se v kategorii U16 a U18 zaměřujete?

LR: Do tréninků těchto kategorii již mnohem více zapojujeme posilování s vahami, u starších kluků se již jedná o standardní silový trénink pro dospělé. Zároveň trénujeme jejich výbušnost, mobilitu, rychlost. Máme též jednotky zaměřené na zlepšení koordinace pohybu a flexibilitu.

LT: V kondiční přípravě jsem se zaměřovala na atletickou část, která zahrnovala hlavně sprinty, výbušnost a koordinaci. Dále to byla mobilita, protože s tou má většina hráčů velký problém. Každý den jsme s kluky dělali jejich neoblíbený strečink, který byl dynamický a statický. Součástí campu byli i posilovací tréninky, které měli na starost hlavně ostatní trenéři kondice.

Naučila jste se na CTM něco nového?

LR: Skladbu tréninkového plánu na takto velké akci. Celkově na mě opravdu zapůsobila organizace tréninkových jednotek. I přesto, že je tady kluků opravdu hodně, jsou rozdělení tak, že se každému můžeme věnovat naplno. Vše na sebe krásně navazovalo a dávalo smysl.

LT: Na CTM jsem se naučila práci v týmu a plánování tréninků pro vícečlenné skupiny hráčů. Snažila jsem se okoukat nějaké postupy a cvičení od ostatních trenérů.

Na hřišti si pro hráče připravili tréninkové jednotky Karel Manhart a Filip Emmer.Obsahem tréninkových jednotek bylo v úvodních dnech řešení střelby pod tlakem, následně jsme přešli do situací 1-1 a 2-1. Vrcholem tréninkové náplně pak byl nácvik rotací a následného timingu náběhu do volných prostor. Hráči se i díky zřejmé snaze a chuti pracovat na sobě v činnostech postupně zdokonalovali a díky tomu jsme identifikovali nové, větší výzvy, které mohou na klubové úrovni řešit,“ chválí nasazení hráčů Emmer.


Hráči mají před sebou poslední dny campu, i přes únavu se však snaží o maximální výkony jak na hřišti, tak kondici. V sobotu CTM U16 a U18 uzavře sérii campů v České Třebové, za týden se však hráči sjedou v Litomyšli, kde bude šňůra letních campu pokračovat.

FOTOGALERIE