CTM a HCŽ

CRD | V Litomyšli probíhá camp rozvoje dovedností

V sobotu se letní hokejbalové campy přesunuly do Litomyšle, kde sérii populárních CTM vystřídal camp rozvoje dovedností. Hráči na sobě s velkým nasazením pracují během čtyřfázových tréninků.

Již třetím rokem se koná camp rozvoje dovedností, místem konání je město Litomyšl a jeho sportoviště. Camp odstartoval v sobotu po obědě, kde kromě deštivého počasí přivítala hráče skupina trenérů, která se o ně během celého týdne bude starat a věnovat se jim. Nejprve byla pro hráče připravena kondiční příprava, poté společný trénink s hokejkou. Všichni hráči se snažili pracovat s maximálním nasazením. Úvodní tréninkové jednotky byly připraveny tak, aby se hráči po letní pauze opět dostali do hokejbalového prostředí. Večerní program se nesl v organizačním duchu, všichni hráči se ubytovali na blízkém internátu a byly jim předány informace o tom, jak bude camp probíhat.


Úvodní trénink obsahoval také cvičení 1 na 1.

V letošním roce se campu účastní také šestnáct brankářů, nechybí ani trenéři přímo pro ně a několik samostatných brankářských tréninků. 


Brankářský trénink pro starší skupinu.

Další dny už se trénovalo naplno. Hráči byli rozděleni do dvou skupin, aby se jim mohli trenéři co nejvíce individuálně věnovat. Pro hráče je vždy připraven dvakrát trénink na ploše a dvakrát kondice. Trenéři si poradili i s nepříznivým počasím a přesunuli kondiční přípravu do vnitřních prostor, kde se zaměřují na posilování s vlastní vahou a koordinační cviky. Ve volných chvílích si hráči mohou zahrát deskové hry nebo ping-pong. Nechyběl ani večerní program ve formě recitačních a pěveckých vystoupení. 

Zítřejší den bude volnější, aby si hráči užili i jiné aktivity než jen hokejbal. 

FOTOGALERIE CRD