Český pohár

Do finále Českého poháru postoupily Hostivař a Svítkov! Blatná s Kladnem se utkají o bronz

V sobotu se na kladenském hřišti odehrálo semifinále Českého poháru z nedokončeného loňského ročníku. Blatná se rychle ujala vedení, ale Hostivař se poté rozstřílela a zahraje si o zlato. Druhé místo ve finále si vybojoval Svítkov, Kladno čeká utkání o třetí pozici.

TJ Blatná Datels vs. HBC Hostivař 2:7 (2:2, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 1. Vinter (Vaníček), 12. Vaníček (Vinter) – 3. Čejka (Pátek, Kucharčík), 10. Čejka (Kucharčík, Kudela), 26. Čejka, 33. Dostál (Potekhin, Hrabár), 35. Dostál, 35. Kucharčík (Čejka, Ferfecki), 45. Kubeš (Mikšovský, Grepl).

Střely: 27:45, vyloučení: 2:4, přesilovky: 3:2, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 108.

Do semifinále Českého poháru nejprve vstoupily Blatná a Hostivař. Diváci viděli první branku už v první minutě, když časomíra odpočítala jen 38 vteřin a Vinter poslal Blatnou do vedení. Dvěma góly pak skóre otočil Čejka, ale ještě před první přestávkou se po střele Vaníčka vlnila síť za zády hostivařského gólmana. Ve druhé části dokončil hattrick Čejka a znovu zařídil hostivařským hráčům náskok. Ti vstoupili skvěle také do třetí patnáctiminutovky, dvěma góly rozradostnil své fanoušky Dostál. Na něj navázal Kucharčík a v poslední minutě se prosadil také Kubeš. Hostivař si tak zahraje o zlato, prvoligová Blatná o třetí místo.


HBC Kladno vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Stromko (Bláha, Kaščák), 8. Stromko (Bláha), 9. Stromko (Malý), 45. Bláha (Malý).

Střely: 23:28, vyloučení: 5:1, přesilovky: 1:5, využití: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 105.

Ve druhém semifinále se potkalo Kladno se Svítkovem. Do utkání lépe vstoupili hosté, když první přesilovou hru využil v sedmé minutě Stromko. Svítkovská posila byla přesná také zanedlouho a zapsala si druhý gól. Uběhlo jen jedenáct vteřin a Stromko se blýskl hattrickem. Jirotku v kladenské bráně poté vystřídal Gerlich, kterého už svítkovští hráči nepřekonali. Míček za brankovou čáru nemohlo dostat ani Kladno, v závěru ještě zkusilo hru bez gólmana, ale střelou do prázdné klece pojistil výhru Svítkovu Bláha. Hokejbalisté z východních Čech se tak mohli radovat z postupu do finále, kde se utkají s Hostivaří. Kladno bude bojovat s Blatnou o bronz.


>>SLEDUJTE FINÁLOVÉ DUELY ŽIVĚ NA YOUTUBE<<