Reprezentace

Bylo by mi ohromnou ctí obléknout reprezentační dres, prozrazuje lídr Rebelů Roman Koch

Roman Koch se stal v letošní sezóně tahounem dorostu pražských Rebelů, kde vládne jak týmovému bodování, tak tabulce střelců. Během sezóny začal pravidelně nastupovat také v Extralize juniorů, kde nabírá cenné zkušenosti pro boj o nominaci na Mistrovství světa U16 v Žilině.

Snažíme se porazit rivala ale i získat cenné body do tabulky

Romane, s Rebely se držíte na čtvrtém místě východní divize Extraligy dorostu. Naplňuje toto Vaše předsezonní očekávání?

Našim cílem na začátku sezóny bylo uhrát pozici mezi prvními pěti, to se nám povedlo.

V tabulce se nacházíte mezi dalšími dvěma pražskými celky. Jsou tyto zápasy o to více vyhrocené? Přeci jen se nejedná jenom o derby, ale i o důležité body.

Musím přiznat, že zápasy s Kertem a Hostivaří patří mezi ty nejvyhrocenější. Na domácí půdě jsme si s těmito týmy dokázali poradit. Tyto zápasy vždy provází hodně emocí, nejenže se snažíme porazit rivala, ale i získat cenné body do tabulky.

Jste jak nejproduktivnější hráč, tak nejlepší střelec svého týmu. Co za tím stojí? Připravujete se i nějak individuálně?

Ano, je to i zásluha naších týmových tréninků a mých spoluhráčů v lajně. Hokejbal hraji již od svých pěti let, takže to také hraje svou roli.

Roman Koch je s 38 kanadskými body za devatenáct gólů a stejný počet asistencí nejproduktivnějším hráčem dorostu pražských Rebelů. Zdroj fotky: Roman Koch.

Budu pokračovat ve svých konzistentních výkonech

Letos také pravidelně nastupujete v Extralize juniorů, kde se Vám v posledních zápasech daří pravidelně sbírat kanadské body. Jaké to je hrát proti hráčům až o čtyři roky starším?

Na začátku jsem si musel zvykat na tempo hry, to se mi myslím v průběhu sezóny podařilo. Na nastupování ve vyšších kategoriích jsme u nás zvyklí. Jen mě mrzí, že pro naši juniorku už sezóna skončila.

Poslední březnový víkend jste se účastnil kempu reprezentace U16, jejímž vrcholem bude Mistrovství světa v Žilině. Co uděláte proto, abyste si řekl o konečnou nominaci?

Budu pokračovat ve svých konzistentních výkonech a pomůžu týmu se dostat co nejdál.

A co by pro Vás znamenalo obléknout si dres s lvíčkem na prsou na Mistrovství světa?

Bylo by mi ohromnou ctí obléknout reprezentační dres a považoval bych to po individuální stránce za vrchol této sezóny.