CROSSDOCK Extraliga

Série se zatím vyvíjí podle plánu, říká spokojeně obránce Hostivaře Michal Průcha

Semifinále nejvyšší CROSSDOCK Extraligy vstupuje do druhého hracího víkendu a v neděli již může být známo o obou finalistech letošní sezóny. Spokojenost zatím panuje v Hostivaři, kde na produktivitě týmu přispívá také jarní posila v obraně Michal Průcha.

Po prvním vstřeleném gólu jsme se uvolnili

Michale, máme za sebou první odehraný víkend semifinálových soubojů. Váš tým vede proti Pardubicím 2:0 na zápasy. Jak byste zhodnotil dosavadní průběh této série?

Tak zatím se to vyvíjí podle plánu, hrajeme naši hru a až na nějaké drobné výpadky si myslím, že jsme všichni v zápase, což bylo vidět. Důležitý moment byl určitě, že se nám v prvním zápase povedlo vyrovnat před druhou přestávkou a po ní už nás nedokázali zastavit, od té doby si myslím, že ukazujeme opravdu kvalitní hru.

V prvním klání soupeř vedl a vy jste museli dotahovat. Ve druhém jste naopak potvrzovali dominanci po celý průběh utkání. V čem byl podle Vás největší rozdíl mezi těmito duely?

V prvním zápase se nám nepodařilo vstřelit v prvních dvou třetinách gól, tedy až na ten jeden pět vteřin do přestávky. Jakmile jsme ho dali, nějak jsme se uvolnili a šlo to. V těch prvních dvou třetinách jsme rozhodně nebyli horší tým. Na začátku zápasu nás tlačili pár minut, ale drželi jsme je po rozích, což bylo důležité.

Trenér vašeho týmu Jan Krtička po nedělní výhře prohlásil, že se nestává často, abyste mu udělali radost předvedenou hrou a výkonem. Můžete jeho slova potvrdit, případně doplnit?

Tak má pravdu. Na jaře jsme sice vyhrávali, ale rozhodně ty zápasy předvedenou hrou byly za očekáváním. Co se týče zápasů s Karvinou, tak ty byly hodně o bojovnosti a vnitřní síle a teď s Pardubicemi to bylo opravdu kvalitní z naší strany.

Pardubicím jste dovolili vstřelit pouze jednu branku. Jak se Vám zamlouvá práce vaší defenzivní činnosti?

Při hře v plných toho moc proti nám nemají, hrajeme hodně útočně, ale taky se zodpovědně vracíme. Důležité je hrát disciplinovaně, což se nám úplně ještě nedaří. Samozřejmě taky podíl na tom mají oba gólmani, oba zápasy zachytali skvěle.


Při hře v plných toho moc proti nám nemají

Hostivař je silná převážně v útočné fázi a velkou zbraní jsou také přesilové hry. V neděli jste dokázali proměnit hned tři. Je tohle jedním z aspektů, co dělá váš tým ještě silnějším?

Samozřejmě první přesilovková lajna, ta je nabitá hvězdami. Kluci to sehrávají parádně a padá jim to tam.

Série se nyní přesouvá do pardubických Polabin. Na postup do finále Vám stačí jednou zvítězit. Bude vaším záměrem vše ukončit hned v sobotu?

Tak určitě to nebudeme chtít protahovat do neděle, podle toho taky k tomu musíme přistoupit. Když se nám povede navázat na neděli a předvěst minimálně stejně zodpovědný výkon, tak věřím, že to zvládneme.

Co bude podle Vás rozhodující, abyste Pardubice porazili a postoupili dál?

Určitě přístup, musíme do toho vletět jako za stavu 0:0. Rozhodovat určitě bude disciplína, nediskutovat a nenechat se zbytečně rozhodit, to je podle mě jediné, co nás muže zastavit.

Souběžně probíhá také druhé semifinále mezi Kert Parkem a Svítkovem, které je zatím nerozhodně 1:1. Sledujete také tento duel, kde v případě hostivařského postupu do finále bude vaším soupeřem jeden z těchto vyzyvatelů?

V sobotu jsem si to pustil a koukal jsem na to, docela solidní zápas, kde Svítkov uštědřil Kertu lekci z produktivity. V neděli to bylo asi zřejmě naopak. Každopádně určitě nepředbíháme, o finále ještě není vůbec řeč. Musíme nejdřív udělat poslední, a zároveň nejtěžší krok.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9