Extraliga dorostu

Svítkov zůstává stoprocentní, formu ukázal Hostivaři. Druhý suverén z Berouna zastavil Plzeň

Zatímco Pardubice znovu zachraňovaly výhru v prodloužení, Svítkov nasázel Hostivaři 7 branek a zůstává bez ztráty. Rozjetý Beroun vládne druhé skupině, tentokrát si poradil s Plzní. Ústí napravilo zaváhání z minulého kola a deklasovalo České Budějovice. Na první body čeká Kert Park a Kladno.

Nadstavba – Skupina A – Východ

Hradec si zastřílel na Lužinách, Svítkov udělil lekci Hostivaři, Pardubice přestřílely Rebely

Kert Park se v aktuální fázi soutěže trápí a formu nenašel ani v prvním domácím zápase proti Hradci Králové. V sedmé minutě poslal hosty do vedení Tichý, více pak nabídlo až druhé dějství. Hradec zlomil svého soupeře čtyřmi góly. Prosadil se Flechtner, Vaněk, Machaň a podruhé Tichý. Třetí třetinu navíc odstartoval navýšením vedení Zahálka. Pak přišel čestný gól domácího kapitána Drnce, ale debakl 1:8 následně dokončil třetím a čtvrtým gólem Tichý.

Hostivař na vydařený vstup do nadstavby nenavázala a v Pardubicích tvrdě narazila na Svítkov. Skvělý výkon domácích gólově nastartoval Drahoš, když v poslední minutě první třetiny otevřel skóre. Ve druhé třetině se Svítkovu podařilo navázat třemi zásahy a hostům pomalu docházel dech. Po gólech Kňavy, Lacka a Bartoka přišla změna skóre na straně domácích ještě třikrát, když se ve třetí třetině prosadil podruhé Drahoš a po něm Koudela s Ptáčkem. S vysokým vítězstvím nad Hostivaří byl spokojen i svítkovský Martin Hlavsa. „Musím říct, hodně vydařený zápas. V zápase jsme dominovali a hráli opravdu dobře. Hlavně od druhé třetiny jsme byli velmi kreativní. Pochvalu zaslouží celý tým v čele s Davidem Špryncem v brance, který si připsal první nulu v sezóně. Postup z prvního místa do play off máme ve svých rukou a věřím, že už si ho pohlídáme,“ hodnotil výkon svých svěřenců trenér domácích.

Pardubice nebodovaly naplno ani potřetí v nadstavbě, přesto se posunuly na druhé místo. Doležal otevřel na domácí půdě skóre už po necelých dvou minutách, za Rebely ještě před koncem třetiny ale vyrovnal Koch. Nerozhodný stav nabídla i druhá třetina. Hosté sice odskočili brankami Ryboše a Kocha, ale závěr třetiny se vydařil Pardubicím, za které vyrovnali Kupka s Janovským. Obrat ve prospěch Pardubic zařídil Reinberg, ale po Birčákově vyrovnání muselo rozhodnout až prodloužení. V něm byli úspěšnější domácí. Vítězství 5:4 vystřelil v 50. minutě Hlaváček.


Nadstavba – Skupina A – Západ

Beroun potvrdil formu vyloupením Plzně, Blatná vyzrála na Kladno, Pedagog v Ústí bez šance

Plzeň po vítězství na půdě neporažené Elby padla s rozjetým Berounem. Po gólu hostujícího Hasala Mečouni otočili výsledek zásluhou Krále a Našince ještě před první pauzou. Vyrovnat se podařilo Ondřeji Černému, ale těsně před koncem druhého dějství vrátil vedení Plzni Novák. Zvrat přišel až v poslední třetině, když nejprve vyrovnal Hipča a následně otočil druhým gólem Hasal. Plzeň už další góly nepřidala, naopak na konečných 3:5 upravoval do prázdné brány Šlechta. Kelti se tak osamostatnili na prvním místě tabulky.

Kladno potřebovalo odčinit předešlá zaváhání, ale nepolepšilo si ani v domácím zápase s Blatnou. Až v 18. minutě se poprvé měnilo skóre, avšak v neprospěch domácích. Z Datly se prosadil Slezák. Domácím vrátil v přesilové hře naděje vyrovnávacím gólem Novák, ale třetí třetina podtrhla kladenské trápení. Ve vlastním oslabení poslal Blatnou do vedení Fiřt, který následně přidal i gól na konečných 1:3. Kladno se tak po další ztrátě posunulo na úplné dno tabulky.

S jistotou zvládlo reparát Ústí nad Labem proti Českým Budějovicím. Prohru s Plzní oplatila Elba Pedagogu debaklem 7:0. Dominantní výkon odstartoval dvěma zásahy v první třetině Raichl. Rozhodnuto bylo ve druhém dějství po dvou gólech Čalouna a dvou gólech Šimice. Skóre ve třetí třetině uzavřel Pauček. Elba se nyní nachází díky bodovému náskoku ze základní části na celkovém druhém místě, o bod pod vrcholem.


Nadstavba – Skupina B – Východ

Letohrad proti Heřmanovu Městci nezaváhal, Opava bojovala ve Svitavách až do konce

Letohrad si ve druhém kole své nadstavby hravě poradil s Ježky a pojistil první místo. Blažek a Rous zařídili Jelenům vedení ke konci první třetiny. Následující patnáctiminutovka branku nepřinesla a po změně stran se prosadili naopak hosté. Kontaktní branku vsítil Němeček. Konec zápasu si ale Letohrad pohlídal. Dvougólové vedení domácím vrátil druhou trefou Rous, na konečných 4:1 pak upravil Peřina.

Svitavy se mezitím nezvykle trápily s Opavou. Draessler favoritovi vystřelil vedení v úvodu utkání. Navýšit vedení se ale Sršňům podařilo až ve druhé třetině. Na gól Kukly navíc reagoval snížením Kopecký. Těsný stav chtěla Opava přetavit v první letošní bodový zisk. Namísto toho Kukla druhým gólem zvýšil do prázdné brány na 3:1. Svitavy se v tabulce nadále drží těsně pod Letohradem.

Nadstavba – Skupina B – Západ

Derby na jihu Čech ovládl Suchdol, reprezentantka Landová udeřila už po 16 vteřinách

Západní skupina nabídla jediné utkání. V jihočeském derby se utkal Suchdol nad Lužnicí a Prachatice. Domácí Suchdol zaskočil soupeře gólem už po šestnácti vteřinách hry. Na branku Landové poté navázal Hanus. Ve druhé třetině navýšil brankový rozdíl ve prospěch domácích Vrchota. Čtvrtý gól vsítil Apfelthaler a Horalům už moc naděje nezbývalo. Čestný gól vstřelil Seibl, více toho ale Prachatice nepředvedly a podlehly 4:1. Suchdol potvrdil roli favorita a navýšil náskok v tabulce na 12 bodů.