Ženy

Je super vidět, jak se dívčí hokejbal rozvíjí, neskrývá Kateřina Koudelová

V příštím víkendu už je na programu první turnaj dívčích celků U15. Na Konrad Cupu 2024 se představí také berounská brankářka Kateřina Koudelová, která je ráda, že může být součástí této významné akce v dívčím hokejbalu. Těší ji také možnost, že se tam může setkat s hráčkami svého věku.

Turnaj může být prospěšný v mnoha ohledech

Kačko, blíží se turnaj dívčích celků U15, kam jste s týmem přihlášení. Turnaj této mládežnické kategorie dívek se bude konat poprvé. Jak se na něj těšíte?

Samozřejmě se těším, ostatně jako na každý turnaj. Určitě je fajn si zahrát proti hráčkám mého věku, zlepšovat své dovednosti a užít si turnaj s ostatními dívkami.

Půjde o jednodenní turnaj, který se odehraje ve formátu 3+1. Co od něho očekáváte? V čem pro Vás může být přínosný?

Turnaj může být prospěšný v mnoha ohledech. Zaprvé jde o velký krok v rozvoji dívčího hokejbalu. Také je ale super, že můžu porovnat své dovednosti s dívkami mého věku, pobavit se s někým, kdo miluje hokejbal a rozumí mu tak jako já, a poznat nové hráčky.

Jak zmiňujete, budete mít příležitost se potkat s hráčkami z více klubů. S jakými cíli na tuto akci půjdete?

Mým cílem je užít si hru a předvést co nejlepší výkon. Pokud k tomu ještě vyhrajeme, vůbec se zlobit nebudu.

Turnaj elévek U15 se dle předběžných informací uskuteční v Přelouči, do kterého zasáhne i berounská gólmanka. Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

S posunem dívčího hokejbalu můžeme pomoci a ovlivnit ho

Konrad Cup je významným krokem v rozvoji dívčího hokejbalu. Co říkáte na tuto možnost zahrát si jen s dívkami, které mají blízko Vašemu věku?

Určitě tuto možnost oceňuji. Je super vidět, jak se dívčí hokejbal rozvíjí. Taky bude fajn vidět, jak hrají ostatní. Mnohé hráčky určitě znám a ráda sleduji, jak se úroveň všech hráček s časem postupně zlepšuje. Tak nějak mi to připomíná, že se neměníme a neposouváme jen my, ale i celý dívčí hokejbal, a že mi s tím posunem můžeme pomoci a ovlivnit ho.

Máte zkušenosti z několika soutěží. V letošní sezóně jste kromě Ligy žen nastupovala také v mladších a starších žácích a představila jste se i v dorostu. Jaká soutěž Vám vyhovuje nejvíce?

To se dá těžko říct, každá kategorie je specifická. Mladší žáci, za které nastupuji jako bek, mi pomáhají v rozvoji výdrže, rychlosti, orientování se mezi jednotlivými posty a porozumění hráčům a jejich hře. Dorost a starší žáci zase mají větší rychlost, razanci, dravost a tvrdší střely. Určitě mě to posunuje v mé gólmanské kariéře a jsem ráda za každou příležitost si zahrát.

Kromě brankářského postu jste se v letošním ročníku také několikrát objevila jako hráčka v poli. Baví Vás nastupovat na obou pozicích?

Baví mě oba posty. Chytání samozřejmě o něco víc a jsem si na tomto postu jistější. Někdy je fajn občas odložit výstroj a přiučit se novým věcem i mimo bránu.

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
TJ Sršni Svitavy
19 52:17 47
2
HBC Prachatice
18 44:15 41
3
HBC Svítkov Stars...
19 39:22 41
4
Panthers Kadaň
19 47:35 37
5
HBC Enviform Třinec
19 25:33 23
6
HBC Plzeň-Litice
18 18:35 16
7
SK Kelti 2008
19 19:45 14
8
HBC Pardubice
19 7:49 6