1. liga

Máme nejlepší fanoušky, moc jim děkujeme a už se těšíme u nás v Datels aréně, vzkazuje Daniel Michálek

S hokejbalistou Blatné, Danielem Michálkem, jsme si popovídali o celé sezóně. Prozradil nám, proč tým v základní části prohrál minimum zápasů, proč do finále 1. ligy nakonec postoupil tým HBC Tygři Mladá Boleslav, jaká je jeho role v týmu, jací jsou fanoušci z Blatné a mnoho dalšího.

Snažím se vždy přizpůsobit potřebám týmu

Vraťme se k základní části, kterou jste ovládli s pětibodovým náskokem a prohráli jen 3 zápasy. Čím to bylo, že se vám tak dařilo?

Naše osa týmu se na zápasy pravidelně schází. Letos jsme však byli nuceni si pomoci střídavými starty z Dobřan, kde od letoška funguje obousměrná spolupráce. Kosila nás zranění ve velkém, na některé zápasy jsme byli rádi, že jsme vůbec odjeli, přesto jsme je silou vůle dotlačili do vítězného konce. Za 2 roky jsme prohráli tuším pouze šestkrát v základní části soutěže, což není špatná vizitka.

V základní části jste nahrál na 23 gólů a v play off na dalších 11 branek, jste spíše nahrávačem?

Snažím se vždy přizpůsobit potřebám týmu. Při působení v extraligových Dobřanech bych to o sobě určitě neřekl, tam se snažím přinášet jiné aspekty hry. Navíc sbírat body v Extralize je daleko těžší, chtěl bych na tom ale i v nejvyšší soutěži zapracovat. V Blatné hraji přesilovky, mám na starosti rozehrávku, více riskuji a jsem hodně na hřišti. Navíc po většinu sezóny mám před sebou Davida Brauna, který umí proměnit přihrávky v góly.

TJ Blatná Datels si dokráčela ve druhé sezóně v 1. Lize pro bronz. Autor fotky: Roman Říha.

Máme za sebou druhé play off a znovu jsme viděli, že každá série je velmi těžká

Do čtvrtfinále jste proto dostali soupeře z předkola, České Budějovice. Sérii jste zvládli ukončit ve čtvrtém zápase. Jak byste zhodnotil průběh čtvrtfinálové série?

Máme za sebou druhé play off a znovu jsme viděli, že každá série je velmi těžká. Pedagog má výborné individuality, určitě lepší a šikovnější hráče než my, ale dlouhodobě na nás neumí. S tímto soupeřem se známe od 10, 11 let a svedli jsme desítky zápasů. Svou kvalitu potvrdili především v přesilovkách, kde těžili z minima maximum. My jsme byli silnější v hlavách a podávali více týmové výkony, což je zpravidla víc než šikovnost jedinců.

A tak jste postoupili dále do semifinále, kde vás vyzval soupeř HBC Tygři Mladá Boleslav. První zápas jste dokázali vyhrát 4:2. Jak jste tento zápas dokázali zlomit na svou stranu?

Abych byl upřímný, čekal jsem lehčí sérii než s Pedagogem. Doma pocit porážky prakticky neznáme. V sobotu nás dohnali k vítězství naši fanoušci svou energií. Ale už tam jsme cítili, že to není ono. Dvě třetiny jsme byli horším týmem. Nicméně první bod v sérii jsme urvali.

Nakonec to pro vás byl bohužel poslední vítězný zápas v letošní sezóně. Co celou sérii zlomilo ve váš neprospěch?

Bohužel pokračoval obraz hry z prvního zápasu po celou sérii. Ve všech zápasech jsme měli více střel, ale na gól jsme se hrozně nadřeli. Boleslav dobře bránila, podpořená obrovitým Kubou Hnátkem v brance. V neděli nás doma přejeli jak parní válec. Série se zlomila v sobotu u nich, kde jsme podle mého byli jediný zápas Boleslavi vyrovnaným soupeřem. Při power play jsme měli tři stoprocentní šance a v celém zápase nespočet dalších příležitostí. V neděli už jsme to dojížděli na 12 lidí. Prostě už na to nebylo. Boleslav postoupila naprosto zaslouženě. Porazila nás obětavou hrou, kterou jsme vždy soupeře poráželi my. Ukázali nám, jak se hraje o finále play off.

Nicméně si pověsíme i ve druhé sezóně na krk medaile, což je skvělá vizitka pro náš klub. Máme asi tak o pět úrovní nejlepší fanoušky v republice. Lidi se hokejbalem v Blatné opravdu baví. Došlo to tak daleko, že jich s námi jezdí desítky i ven. Všem fanouškům moc děkujeme a za rok se znovu těšíme doma v Datels Areně.