Reprezentace

Určitě bude nejdůležitější momentální forma, očekává v boji o nominaci do Žiliny Filip Hradil

Filipovi Hradilovi z Hostivaře se podařila v této sezóně nevídaná věc. Ovládl produktivitu jak základní části, tak i nadstavbě Extraligy dorostu. Filip se také plně připravuje na Mistrovství světa do 16 let v Žilině, kde by dokonce mohl přidat svůj druhý start na mistrovství této kategorie.

Svůj první zápas v Extralize jsem si moc užil

Filipe, sezóna se pomalu blíží ke svému konci, jak by jste ji zhodnotil z týmového pohledu?

Sezóna se nám vcelku vydařila. Splnili jsme cíl, kterým byl postup do play off. Odehráli jsme dobré zápasy, ale i horší. Rozhodující byly duely v nadstavbě s pražskými týmy a Hradcem, které jsme zvládli.

Vám se letos individuálně velmi dařilo, celou sezónu jste patřil mezi nejproduktivnější hráče Extraligy dorostu. Očekával jste sám od sebe takovou produktivitu?

Trošku jsem to v hlavě samozřejmě měl. Ale, že vyhraji kanadské bodování i nejlepšího střelce, jsem určitě nečekal.

Letos jste si odbyl debut v hostivařském áčku a hned dokázal vsítit dvě branky. Jak na tuto snovou premiéru mezi muži vzpomínáte?

Úplná premiéra za A-tým to nebyla. Nastoupil jsem už k přátelskému utkání proti slovenskému Ružinovu. Svůj první zápas v Extralize jsem si moc užil. Kluci mě hodně podporovali a mně to tam dvakrát spadlo. Takže super.

Filip Hradil patří v letošní sezóně k nejproduktivnějším hráčům dorostu. Letos už také nastoupil do jednoho utkání CROSSDOCK Extraligy a jednou se objevil v týmu juniorů. Autor fotky: Jaroslav Soukup.

Určitě bude nejdůležitější momentální forma

Také se blíží MS v Žilině do 16 let, Vy se celou sezónu pohybujete v nominacích na reprezentační kempy. Jaké máte z těchto kempů pocity?

Kempy jsou bezva, jen by jich mohlo být víc. Ale chápu, že sezóna je dlouhá a volných termínů moc není.

Pro Vás to ale nebude premiéra na šampionátu této věkové kategorie. Minulý rok jste se účastnil MS v Liberci za bílý tým. Můžou vám zkušenosti nabrané z Liberce pomoci k nominaci nebo případně i na turnaji?

V Liberci na MS jsem se dostal do bílého týmu, který neměl takové ambice, jako ten červený, což mě ze začátku mrzelo. Měli jsme ale super partu, hodně jsem si zahrál a dal i nějaké góly. Nevím, podle jakých parametrů budou trenéři hráče vybírat, ale určitě bude nejdůležitější momentální forma.

Kromě Vás se v nominací objevilo několik vašich spoluhráčů z Liberce. Pomáhá to v týmové chemii?

Určitě. Je tam dost kluků, co hráli na loňském MS, ale i nováčci. Jsem přesvědčen, že vytvoříme opět super partu.