Reprezentace

Silnou stránkou je dobrá parta, která táhne za jeden provaz, těší Patricii Škorpíkovou

Mistrovství světa ve Švýcarsku začne už za necelý týden. Poctivě se na něho připravují také české reprezentantky, které o víkendu absolvují poslední soustředění. Jednou z nominovaných hráček pro tuto vrcholnou akci je Patricie Škorpíková, která prozrazuje více.

Kemp jsem si užila i z toho důvodu, že jsem některé spoluhráčky viděla po delší době

Patricie, přípravy na Mistrovství světa ve Švýcarsku se blíží ke konci. O minulém víkendu jste se zúčastnila předposledního kempu. Jak se za ním ohlížíte?

Na kempu jsme se zaměřili hlavně na herní kombinace a přesilové hry. Řešili jsme, co a jak budeme hrát, proběhla i příprava u videa. Dotvořila se konečná nominace na MS, kterou jsme se dozvěděly na konci kempu. Řešili jsme organizační záležitosti a ubytování ve Švýcarsku. Kemp jsem si užila i z toho důvodu, že jsem některé spoluhráčky viděla po delší době. Troufám si říct, že máme dobrou partu.

Tento týden je naplánované poslední soustředění před šampionátem. S hráčkami se sejdete v České Třebové. Co očekáváte, že bude náplní závěrečných příprav?

Očekávám, že budeme pokračovat v pilování herních kombinací, oslabení a přesilových her, stejně jako v Čáslavi. Také očekávám, že se budeme snažit stmelit ještě více partu, popovídat si, co je nového a více se seznámit s novými hráčkami.

Na mistrovství budete s týmem obhajovat stříbro z Kanady. Kde myslíte, že je silná stránka letošního družstva?

Naší silnou stránkou je vyrovnanost týmu. Máme individuálně silné hráčky, ale každá je výborně připravena, budeme bojovat jedna za druhou. V týmu máme i pár nováčků, některé z nich jsou mladší, takže věřím, že to pro nás může být také velké plus, přinesou nám do týmu dravost. Další silnou stránkou je dobrá parta, která táhne za jeden provaz.


Vždy se hraje lépe, pokud je člověk zahřátý a rozehraný

V letošní sezóně jste poprvé nastupovala v Lize žen za Svitavy, se kterými jste ovládly základní část a na finálovém turnaji vybojovaly stříbro. Jak tento úspěch hodnotíte?

Celou sezónu hodnotím velmi pozitivně. Jsem vděčná za to, že mě holky a trenéři v rozehrané sezóně přijali mezi sebe. Tým jsme sice měli mladší, ale ostatním jsme ukázali, že to umíme hrát. Stříbrné medaile jsou samozřejmě úspěch, ale doteď mě mrzí, že ta sezóna neskončila se zlatou medailí. Zápasy jsme měly dobře rozehrané, jen se nám bohužel nevydařilo finále.

Hrála jste také ve druhé lize za B-tým Karviné, kde už jste se objevila několikátou sezónu. Jaké odlišnosti vnímáte v této soutěži oproti zápasům se ženami?

Rozdíly mezi těmito ligami jsou obrovské. Je rozdíl hrát proti klukům nebo proti holkám. Kluci jsou rychlejší, silnější, souboje více bolí a je třeba se více do toho opřít. Já to mám osobně ráda, jsem na tvrdší hru zvyklá z hokeje. Kluci jsou však v druhé lize většinou rozumní, takže do mě nejdou naplno, někteří by mě rozhodně převálcovali. Určitě mi to dává plno nových zkušeností, učí mě rychleji řešit situace a rozdávat míčky. Přeci jen si toho tolik nemůžu dovolit v druhé lize mužů jako v lize žen.

Poslední kempy před mistrovstvím začaly hned týden po finálovém turnaji Ligy žen. Vnímáte to jako výhodu, že jste před vrcholnou akcí neměly větší pauzu?

Určitě to vnímám jako výhodu, protože člověk nevypadne z tempa. Tělo je stále navyklé, takže se rychleji dostane do tempa. Vždy se hraje lépe, pokud je člověk zahřátý a rozehraný, než abychom měly měsíc pauzu a nebyly v tempu.