Reprezentace

Po dvou letech je tu pro české hokejbalistky opět stříbro! Na zlato si budou muset počkat do Ostravy

Česká reprezentace žen obhájily na mistrovství světa ve Vispu a Raronu titul vicemistryň světa z kanadského Lavalu. Po srdnatém výkonu se ze zlatých medailí radují Američanky po vítězství 3:0. Čekání na zlato se tak našim ženám protáhne nejméně o dva roky.


Česko vs. USA 0:3 (0:1,0:2,0:0)

Start zápasu byl z českého pohledu dobrý. Brankářka Brooke Wolejko musel čelit 7 střelám, přičemž Kateřina Teplá byla bez práce. Avšak Američanky vytěžily z minima maximum. V čase 10:53 zůstala u pravé tyče nehlídaná Emma Seitz, kterou výborně našla Levin.

Zápas se překlopil do druhé třetiny, ve které chtěly Česky snížit. Naopak však přišel druhý gól USA po střele Megan Fortier. O tři minuty později na tabuli svítil stav 0:3 pro Spojené státy americké. Vakos se štěstím dostala míček do české branky a Kateřina Teplou vystřídala Aneta Jiráčková.

Ve třetí třetině se snažily naše reprezentantky srovnat, měly tlak, ale žádná branka z toho nepadla. Po stříbrné Kanadě přichází i stříbrné Švýcarsko. Češky obhájily titul vicemistryň světa a na zlato si tak ještě musí počkat.

Ohlasy po zápase: „Hodnotí se to těžko. Věřili jsme si, že můžeme Ameriku porazit. Ve skupině jsme s USA prohrávali 2:0, přičemž jsme ten zápas vyrovnali. Dneska jsme se na ten zápas dobře připravili, možná ho i dobře začali. Viděli jsme dobrý zápas ženského hokejbalu. Rozhodly tam maličkosti. První gól jsme si nepohlídali, druhý jsme dostali v oslabení. Hrát v takovém zápasu tolik času v početní nevýhodě stojí hodně sil. “