Reprezentace

Očekávám stejný boj jako před dvěma lety, prozrazuje před finálovým soubojem Nicolas Langr

Čeští reprezentanti už dnes vstoupí do finále. Včera zvládli semifinálové utkání proti Spojeným státům americkým a nyní je čeká další zámořský soupeř, tentokrát se potkají s Kanadou. Nejen o tom se rozpovídal Nicolas Langr, který v semifinále vsítil dva góly.

Dnes nás čeká poslední krok a ten bude nejdůležitější

Nicolasi, po ovládnuté skupině jste zvládli také čtvrtfinále a semifinále. Jak zatím hodnotíte průběh mistrovství a jak si užíváte jeho atmosféru?

Zatím není na co si stěžovat, atmosféra je tu úžasná, spousta českých fanoušků, kterým moc děkujeme za podporu. A turnaj procházíme zatím bez prohry, ale dnes nás čeká ten poslední krok a ten bude nejdůležitější.

V semifinále jste porazili Spojené státy americké šestibrankovým rozdílem, ale ještě po první třetině bylo skóre vyrovnané. V čem vám soupeř dělal největší problémy?

Američané hráli hodně zataženě, ale po našich chybách měli nebezpečné rychlé protiútoky, které nás trochu potrápili. Po první třetině jsme si to ale řekli a od té chvíle byl zápas v našich rukách.

Ve druhé části jste odskočili do jednobrankového náskoku, ve třetí jste pak skóre navýšili pěti brankami. Co rozhodlo o konečném výsledku?

Hrát až do konce, to rozhodlo. Za žádného stavu jsme nepolevili a ty góly po tom pro nás byli sladkou odměnou.


Je to něco, o čem sníte, a ten sen se stává skutečností

Dvě trefy jste si v poslední třetině zapsal také Vy, byly to Vaše první na tomto mistrovství. Jak se gólové situace vyvinuly?

U toho prvního gólu Vaňous (Radomír Vaněk, pozn. red.) skvěle vybojoval balónek a naservíroval mi to před branku, já už to jen uklidil za brankáře. Ten druhý byl ze situace dva na dva, zkusil jsem to sám a i s malou pomocí jejich obránce to skončilo v bráně.

Mistrovství světa ve Švýcarsku se blíží ke konci a už zítra vás čeká finále. Co pro Vás znamená dostat se do této části šampionátu?

Je to něco, o čem sníte, a ten sen se stává skutečností. Finále proti Kanadě budu hrát už podruhé, a ta bolest z toho prvního je zatím asi ta největší, co jsem zažil. Proto tam dnes musíme nechat úplně všechno, aby na konci turnaje zazněla ta správná hymna.

Ve finále se potkáte s Kanadou, se kterou jste se utkali o nejcennější kov už před dvěma lety. Jaký tentokrát očekáváte souboj?

Očekávám stejný boj jako před dvěma lety, bylo to asi nejrychlejší tempo zápasu, jaké jsem kdy zažil. Věřím však, že na konci této odvety budeme my ty šťastnější. Jdeme si pro to!