Reprezentace

Češi jsou ve finále! Perfektní třetí třetina zajistila mužům boj o titul mistrů světa

Mužský celek hokejbalistů se na mistrovství světa ve Vispu a Raronu postavil v semifinále podruhé týmu z USA. První dvě třetiny byly vyrovnané, ale i tak Češi vedli. V poslední fázi zápasu však dali naši hokejbalisté pět branek a rozhodli o postupu do finále, kde nechyběli ani v roce 2022.


Česko vs. USA 7:1 (1:1,1:0,5:0)

Čeští hokejbalisté začali zápas parádně. Byl více na míčku, z čehož plynul faul v čase 03:03. Místo přesilovky měl národní tým trestné střílení, kterého se ujal Jan Bílý. Ten parádním blafákem do bekhendu otevřel skóre zápasu. Následně si tlak vytvořily i Spojené státy americké. Drew Albright vyrovnával v 9. minutě po střele z levého kruhu. Češi se následně museli bránit v oslabení, ale těžké chvíle přečkali. V závěru první periody naši hráči nevyužili přesilovou hru.

Ve druhé části zápasu to bylo Česko, kdo měl navrch. Nejlepší střelec šampionátu navíc využil přihrávky zpoza branky. Nicméně Amerika následně orazítkovala tyčku bránu Mokreho. Hra byla velmi vyrovnaná, přičemž i čeští hokejbalisti trefili tyč, a to 2 minuty před druhou přestávkou.

 Ve třetí třetině se ale Čechům začalo střelecky dařit. V čase 34:07 poslal Čechy do dvoubrankového vedení Dalimil Zvonek z dorážky. O minutu a dvacet vteřin později navyšoval skóre Langr, na kterého rychle navázal Vojtěch Jágr. Naši hokejbalisté si poté vedení hlídali, přičemž šestou branku přidal Tomáš Kudela. Výhru pečetil sedmým gólem Nicolas Langr sedmou brankou. Zodpovědným výkonem naše mužská reprezentace postupuje do finále, kde se zítra utká buď s Kanadou či Švýcarskem. Hrát se bude od 16:00 v Lonza Aréně.

Ohlasy po zápase: "Porazili jsme znovu jeden z nejsilnějších týmů na světě. Porazili jsme ho s velkým brankovým rozdílem, přičemž si myslím, že to neodpovídá tomu průběhu hry. Ale samozřejmě jsme maximálně spokojení."