Reprezentace

Máme dobrý kolektiv, určitě nám to pomůže i na šampionátu, prozrazuje Natalie Pangerlová

Reprezentace žen už má za sebou závěrečný kemp před Mistrovstvím světa ve Švýcarsku, kde už tento týden odehraje první zápasy. S týmem tam zavítá také hráčka Berouna Natalie Pangerlová, která se zúčastnila šampionátů i v předchozích dvou letech. Nejen o tom prozrazuje více.

Zkušenosti sbírám během celé sezóny a věřím, že díky nim týmu pomůžu

Natalie, mistrovství světa ve Švýcarsku se blíží, šampionát začíná už v pátek. Jak se těšíte na tuto vrcholnou akci?

Těším se. Vrcholné akce mají své kouzlo. Na šampionátech tým vždy prožívá silné emoce. Těším se, až s holkami budeme bojovat na každém zápase a předvedeme tam naše maximum.

Před dvěma lety už jste se představila na Mistrovství světa v Kanadě a minulý rok jste byla na juniorském šampionátu v Liberci. Vnímáte nyní posun a to, že jedete na šampionát zkušenější?

V Kanadě jsem odehrála svůj první šampionát, kde jsem získala cenné zkušenosti. Minulý rok na juniorském šampionátu v Liberci jsem byla v týmu na trochu jiné pozici, která mne toho také velmi naučila. Zkušenosti sbírám během celé sezóny a věřím, že díky nim týmu pomůžu.

O posledních dvou víkendech jste s reprezentací žen absolvovaly závěrečné přípravy před šampionátem. Jak postupně přípravy vrcholily?

V posledních dvou víkendových přípravách jsme se soustředili na herní systém a kladli jsme důraz na přesilovou hru. S holkami jsme se dozvěděly finální nominaci, byly nám řečeny veškeré organizační informace a proběhla i teambuildingová zábava.


Díky tomu na sobě pozoruji lepší fyzickou zdatnost, kterou chci co nejvíce využít i teď

Na programu jste neměly jen herní záležitosti, ale také například jak zmiňujete, jste se věnovaly stmelování týmu. Věříte, že je celý tým správně naladěný?

Troufám si říci, že ano. Nálada v týmu je vždy pozitivní. Máme dobrý kolektiv, určitě nám to pomůže i na šampionátu.

Kromě Ligy žen jste letos nastupovala také v Extralize juniorů. Jak Vám zápasy v nejstarší mládežnické kategorii pomáhají? V čem jsou odlišné od soubojů s ženami?

V Extralize juniorů jsou zápasy tvrdší a rychlejší. Snažím se kluky dohánět, je to taková moje motivace. Jsem zvyklá s nimi hrát a díky tomu na sobě pozoruji lepší fyzickou zdatnost, kterou chci co nejvíce využít i teď.

Ve čtvrtek už vyjedete na šampionát, kde vás čeká nabitý program. Vyhlížíte už prostředí mistrovství a první zápasy?

Po příjezdu to bude organizačně náročné. Jakmile si vše sedne, tak si určitě řekneme něco k prvním zápasům a veškeré detaily.