Reprezentace

Ženy si zapisují další tři body! V zápase proti Velké Británii se poprvé prosadily už v první minutě

Po náročném včerejším programu nastoupily dnes odpoledne české reprezentantky do utkání proti Velké Británii. Skóre otevřely už v první minutě a po první části vedly o dvě branky. Ve druhé třetině se pak každý tým prosadil jednou a Česko tak došlo k další výhře a vede tabulku ve skupině.


Česko vs. Velká Británie 3:1 (2:0,1:1,0:0)

České reprezentantky dohrály včerejší druhé utkání ve večerních hodinách a dnes odpoledne už měly na programu další zápas. Vstoupily do něj skvěle a už po třiceti třech vteřinách se radovaly z prvního gólu, když se o to ze středu hřiště postarala Patricie Škorpíková. České hráčky se převážně pohybovaly ve svém útočném pásmu a druhý gól na své konto přidaly v šesté minutě. Přihrávku před branku obdržela Martina Landová a z blízkosti poslala míček za brankovou čáru. České hokejbalistky byly aktivnější nadále, v první třetině už se ale nikdo neprosadil.

V osmnácté minutě měla Velká Británie k dispozici přesilovou hru, ale naopak v oslabení poslala Češky do tříbrankového vedení Lucie Kubínová. Při hře ve čtyřech se dostala do samostatného úniku, který proměnila v další gól. Zanedlouho se vlnila síť také na druhé straně, když na rozdíl dvou branek snížila Kasner-Wood. Česko na to mělo příležitost zareagovat v následné početní výhodě, která zůstala nevyužitá.

Dvoubrankové vedení si české hráčky přenesly do třetí třetiny. Na hřišti byly aktivní, ale navýšit střelecké konto se jim nedařilo. Ve čtyřicáté první minutě se musely bránit v oslabení, kde všechny pokusy soupeřek chytila Teplá. Diváci už žádný gól neviděli a tři body si tak zapsaly české hráčky. Ty zatím vedou tabulku skupiny, kde je zítra čeká ještě utkání proti Slovesnku.

Ohlas asistenta trenéra Václava Tůmy: "Tento zápas se bude hodnotit těžko, protože už máme za sebou několik utkání a už se dostavila únava, několik zranění a bolístek. Šli jsme to toho zápasu s tím, že musíme pošetřit některé holky, takže jsme podle toho připravili sestavu a některé holky musely rotovat, takže to měly samy těžké, ale zápas zvládly. To, co jsme si řekli, že chceme zvítězit za tři body, tak jsme zvládli a budeme se soustředit na zítřejší utkání se Slovenskem, protože to bude pro nás hodně důležité. Hrajeme o první místo ve skupině a tím pádem lepšího soupeře pro semifinále, a i lepší čas, takže se na to musíme připravit. Tento zápas jsme zvládli dobře, mohli jsme dát víc gólů, ale tak to někdy je, že to tam prostě nepadne."