Reprezentace

Muži ve čtvrtfinále vsítili osm branek a udrželi čisté konto! Semifinále je čeká už zítra

Čeští reprezentanti po volném dni nastoupili do vyřazovací části šampionátu. Ve čtvrtfinále se utkali s Haiti. Už v první třetině se dostali do dvoubrankového vedení, které ve druhé části navýšili další trefou. Nakonec na své konto přidali ještě pět branek a radují se z postupu do semifinále.


Česko vs. Haiti 8:0 (2:0, 1:0, 5:0)

Do čtvrtfinálového utkání vstoupili lépe čeští hráči, kteří byli aktivnější. Skóre otevřel v šesté minutě Matyáš Bláha, který poslal míček z těsné blízkosti do odkryté branky. Krátce po zakončení byl zasažený hokejkou a čeští hráči dostali nabídnutou přesilovou hru. V ní Česko vedení nenavýšilo, ale podařilo se mu to v jedenácté minutě. Dalimil Zvonek oběhl branku a vystřelil zblízka. Jeho střelu haitský brankář neudržel a čeští hokejbalisté tak po první třetině měli dvoubrankový náskok.

V další části se Dalimil Zvonek prosadil znovu, když ve dvacáté první minutě vystřelil z podobného místo z druhé strany. Zanedlouho už se z branky radoval Michal Macháček, ale kvůli ofsajdu nebyl gól uznaný. Krátce před první přestávkou měl Macháček další příležitost, ale tentokrát zblízka nedostal míček za brankovou čáru.

Ve třetí třetině Češi přidali pět branek a rozhodli o zápasu. Lukáš Lhota střílel pohotově od modré čáry. Poté individuálně vynikli Jan Čejka či Samuel Kucharčík. Po čistě vyhrané buly Bílého ještě přesně mířil kapitán reprezentace Jan Pospíšil. Hattrick v závěru pečetil Dalimil Zvonek, který se stal nejlepším hráčem zápasu.

Ohlasy hlavního trenéra Jiřího Mašíka: "Upozorňovali jsme hráče, aby nepřehrávali situace. Věřili jsme, že když ve čtvrtfinále podáme náš standardní výkon, tak bychom měli vyhrát. Připravovali jsme se však na Haiti důkladně, jako by to byl někdo jiný. Ze začátku zápasu se nám moc nedařilo, ale Haiti dobře bránilo předbrankový prostor v malém boxu. Něco jsme si k tomu řekli, začali jsme plnit pokyny, stříleli jsme z dálky, čímž se ten blok rozbili. Přidali jsme nějaké góly, takže u nás panuje spokojenost. Nikdo se nezranil, Haiti tam mělo některé nebezpečné zákroky za stavu 7:0, které do hokejbalu nepatří. Určitě zregenerujeme a připravíme se na dalšího soupeře."