Reprezentace

Národní tým žen o prvenství ve skupině rozhodl proti Slovenkám už v první třetině

Ve středu sehrála česká hokejbalová reprezentace pouze jedno utkání. Ženy nastoupily od 15:00 k federálnímu derby proti Slovensku. Naše hráčky suverénně ovládly první periodu, po níž vely 3:0. Ve zbytku zápasu si náskok hlídaly, což je dovedlo k obsazení prvního místa ve skupině.

Česko vs. Slovensko 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)

České hokejbalistky vstoupily do utkání aktivněji než Slovenky. To bylo zřejmé na držení balónku, který měly v moci spíše Češky. Ty otevřely skóre v 7. minutě, když se do samostatného úniku dostala Tereza Radová, jež se zakončením neměla problém. O pět minut později se musel slovenský tým bránit v oslabení, čehož využila kapitánka Lucie Manhartová po rychlé nahrávce od Barbory Patočkové. Na 3:0 zvyšovala ještě před první přestávkou Kristýna Kaltounková, přičemž Kateřina Teplá se v brance moc nezpotila.

Na začátku druhé třetiny se Češky nastěhovaly před slovenskou branku. Patočková dostala přihrávku před branku na levou stranu a prosadila se zblízka. České reprezentantky hrály i po zbytek druhé části ve slovenském pásmu. Tam postupem času Barbora Patočková zkompletovala hattrick a dala ještě jeden gól k tomu. Na tabuli tak svítilo skóre 7:0. Ani ve třetí periodě se slovenský celek nechytl, Patricie Škorpíková a Kristýna Kaltounková pečetily výhru 9:0 pro české hráčky, což znamená první místo v tabulce. Ženy se tak zítra v semifinále utkají znovu se Slovenskem.

Ohlas trenéra: "Takový to výsledek jsme proti Slovenkám nečekali. Upřímně nevíme, jak si to zhodnotit, ale rozhodně jsem šťastní. Musíme být nohama na zemi. Soupeře jsme přehráli, ale musíme se dívat dopředu na zítřejší semifinále. Večer si zápas zhodnotíme, zítra to bude úplně jiné. My ten tým máme velmi mladý. Snažíme se nové hráčky připravit na atmosféru na tom mistrovství, je to pro ně něco nového. Holky to zvládají ale moc dobře, o tom svědčí to první místo ve skupině. Jsme rádi, že jsme se popasovali s těmi zámořskými týmy. Zítra to však začíná od nuly. Doufám, že pro nás bude výhoda hrát ve Vispu. My trénujeme celý rok na plastovém povrchu, což by pro nás mělo být lepší, ale ten zápas snazší nebude."