Reprezentace

Vyrovnanost hokejbalu se zvedá, takže teď už nesmíme podcenit žádného soupeře, říká Jan Čejka

Mistrovství světa ve Švýcarsku už má na programu vyřazovací část. Muži dnes nastoupí do čtvrtfinále, ve kterém se potkají s Haiti. Po volném dni toto utkání vyhlíží Jan Čejka, který už na šampionátu vsítil dva hattrick a zatím je nejlepší střelcem mistrovství.

Tím, že je hřiště obrovské, vzniká hodně situací jeden na jednoho

Honzo, základní skupinu jste v úterý zakončili zápasem proti Spojeným státům americkým, kde jste vsítil už druhý hattrick na mistrovství. Jak vnímáte svoji formu na šampionátu?

Snažím se hrát pořád stejně. Tím, že je hřiště obrovské, vzniká hodně situací jeden na jednoho a to mi vyhovuje. Především to vychází ale z fungování celé lajny, kde si všichni rozumíme.

S Hostivaří jste měli náročné play off, poslední finálový zápas jste dohráli necelých čtrnáct dní před mistrovstvím. Berete to jako výhodu, že jste byli takto rozehraní nebo je to bez větší pauzy už náročné?

Samozřejmě výhoda je, že jsme nevypadli z nějakého rytmu a furt jsme se museli připravovat. Zároveň jsme ale obrovsky unavení a domlácení, takže to má své výhody i nevýhody, ale při zápase na to nemyslíte a snažíte se udělat to nejlepší, co jde.

Pro vás je to druhé mistrovství mezi muži. Poprvé jste se představil před dvěma lety v Kanadě. Dají se obě vrcholné akce srovnávat?

Akce jsou velmi podobné, akorát jsem starší. V Kanadě jsme neměli moc volného času, narozdíl od tohoto mistrovství, kde máme nejlepší podmínky na regeneraci. Vyrovnanost hokejbalu se zvedá, takže teď už nesmíme podcenit žádného soupeře a předvést co nejlepší výkon.


Eggishorn byl krásný a hlavně počasí vyšlo

Dnes jste měli volný den a vyrazili na výlet, konkrétně na horu Eggishorn, má nadmořskou výšku skoro 3 000. Jak jste si to užili?

Hlavně jsme si odpočinuli po čtyřech dnech hraní, takže to už samotné bylo super. Eggishorn byl krásný a hlavně počasí vyšlo. Trochu jsem se bál, když se nám pár jedincům, co měli kraťasy dole, smáli pracovníci lanovky, ale nakonec nahoře nebyla až taková zima.

Měli jste tam také připravené hřiště, kde jste si symbolicky zahrály proti Kanaďanům. Jaké to bylo zpestření ve vysoké nadmořské výšce?

Bylo to hezké zpestření. Jsem rád, že jsme to vzali v duchu exhibice, až tedy na Šlehyho (Václav Šlehofer, pozn. red.), ten to bral jako play off zápas bez střídání (moc v tom neumí ještě chodit).

Zítra vás už čeká čtvrtfinále, kde budete bojovat o postup do zápasů o cenné kovy s Haiti. Jak vyhlížíte tohoto soupeře?

Soupeř je to je jako každý jiný, teď už musíme ke každému zápasu přistoupit na 110 %. Sice to je papírově slabší soupeř, ale je to pouze na papíře. Haiti hraje rychlý a silový hokejbal, takže musíme udržet koncentrovanou hlavu a věřím, že to zvládneme.