Reprezentace

České hráčky postupují do finále! V semifinále zvládly podruhé porazit Slovensko

Neuběhlo ani dvacet čtyři hodin a české reprezentantky vyběhly do druhého utkání proti Slovensku. Oproti včerejšímu zápasu se výsledek vyvíjel odlišně. Po první třetině bylo skóre vyrovnané, české hráčky pak odskočily až v další části a stav jen navyšovaly. Po vítězství si už zítra zahrají finále.


Česko vs. Slovensko 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Česko vstoupilo do utkání aktivně a na začátku se hrálo převážně v jeho útočném pásmu. V úvodu se v dobré příležitost objevila před brankou Kubínová, se svojí střelou ale neuspěla a v brance neskončil míček ani z dorážky. Zanedlouho se nepodařilo v další šanci prosadit Kaltounkové. V osmé minutě si zahrály české hráčky přesilovou hru, kterou nevyužily, ale po ní už se radovaly. Z pravého kruhu přesně zamířila Kristýna Kaltounková. Za chvíli měly k dispozici početní výhodu také slovenské hráčky a rychle odpověděly, když z levého kruhu vyslala ránu Čorňáková. České hokejbalistky se musely bránit také v závěru při oslabení.

To si přenesly ještě do druhé patnáctiminutovky, ale žádný gól neinkasovaly a naopak v devatenácté minutě rozvlnily síť podruhé. Do jednobrankového náskoku poslala české hráčky Petra Herzigová, která se prosadila kousek za modrou. Hrozilo také Slovensko, nicméně české hokejbalistky situaci zvládly a před druhou přestávkou navýšily vedení. Před odkrytou brankou zůstala Barbora Patočková, která z těsné blízkosti dopravila míček za brankovou čáru.

Skvěle pak začaly české reprezentantky třetí část, kde časomíra odpočítala jen sedmnáct vteřin a podruhé v utkání rozradostnila české fanoušky Kristýna Kaltounková. Příležitosti ke skórování pak byly vidět na obou stranách, brankářky ale své týmy držely. Slovenské hráčky se ještě mohly pokusit o naději v nabídnuté přesilové hře necelých pět minut před koncem základní hrací doby, ale Česko už si náskok pohlídalo a postupuje do finále. Tam se potká už zítra se Spojenými státy americkými.

Ohlas hlavního trenéra Michala Broulíka: "Zápas splnil naše očekávání. Včera jsme sice vyhráli 9:0, ale to nic neznamenalo. Na poradě jsme to řešili. To, co bylo včera, tak bylo včera. Dnešní zápas začínal 0:0. Nový den, nové utkání. Slovenky tomu přizpůsobily sestavu. Nasadily všechno, co mělo tzv. ruce a nohy. Po první třetině to bylo 1:1. My jsme do toho duelu nevstoupili tak dobře jako včera. Možná lehká nervozita z toho, že nás všichni pasovali do role toho jistého postupujícího. Holkám jsem říkal, že dokud neskončí třetí třetina, tak nic není jasné. Jsme rádi, že jsme to zvládli."