CTM a HCŽ

Je to dobrá příprava jak z pohledu dovedností, tak i fyzické přípravy, hodnotí CTM Tomáš Koudela

Letní mládežnické kempy už jsou u konce. V kategorii hráčů do 18 let absolvoval kemp talentované mládeže v České Třebové také Tomáš Koudela. Svítkovský hokejbalista, který v loňské sezóně získal pět cenných kovů, na něm nebyl poprvé. Nejen o svých zkušenostech z CTM zmiňuje více.

Kemp je velice pestře složen, máme možnost pracovat s různými pomůckami

Tomáši, v červenci jste se zúčastnil kempu talentované mládeže do 18 let. Co Vás motivovalo k přihlášení se na letošní ročník?

Kempu jsem se zúčastnil už v minulých letech a vždy jsem byl spokojený. Je to dobrá příprava před sezónou jak z pohledu hokejbalových dovedností, tak i fyzické přípravy. Mám zde také možnost potkat přátele z jiných klubů, se kterými se během sezóny vídám jen zřídka.

Program byl hodně nabitý a kromě tréninků nechyběla samozřejmě také regenerace. Můžete prozradit, jaká byla náplň dne na kempu?

Klasický den začíná snídaní, poté se přesouváme do haly, kde nás čeká trénink na hřišti a kondiční trénink. Následuje oběd a odpočinek. Odpoledne máme znovu kondiční trénink, ale zaměřený na jiné věci a trénink na hřišti, který je také oproti tomu dopolednímu odlišný. Po večeři je prostor k venkovním aktivitám, jako je například fotbal. Můžeme využít také vířivku.

Trenéři měli pro účastníky připraveno několik aktivit na hřišti i mimo něj. Co byste nejvíce vyzdvihl?

Kemp je velice pestře složen. Na hřišti máme během tréninků možnost pracovat s různými pomůckami. Kondiční příprava je složena ze silové části, která probíhá v hale, a běžeckých aktivit, které probíhají na sousedním atletickém ovále. Mě nejvíce baví posilování v hale, během něhož se dozvíme spoustu zajímavých informací a které mě dobře připraví na novou sezónu.

Tomáš Koudela zamířil na CTM U18 také s několika spoluhráči ze Svítkova. Zdroj fotky: Facebook HBC Svítkov Stars Pardubice.

Trenéři mají spousta zkušeností, které se nám snaží předávat

Z hokejbalu už máte zkušenosti i z české nejvyšší soutěže. Odnesl jste si z kempu něco nového, co Vám pomůže v dalším rozvoji?

Každým rokem se na kempu dozvíte o věcech, na nichž musíte zapracovat. Trenéři, kteří vedou tréninky, mají spousta zkušeností, jež se nám snaží předávat, a upozorňují nás na různé maličkosti, které však v zápase mohou dělat rozdíly.

V uplynulé sezóně jste v Extralize mužů vybojoval bronz, v juniorech zlato, v dorostu a Českém poháru 2023 stříbro a z juniorského šampionátu do 18 let jste si přivezl bronzovou medaili. Jak se za takovou skvělou sbírkou cenných kovů ohlížíte?

Minulá sezóna byla velice povedená, ale mohlo to být i lepší. Zlatá medaile v dorostu nám utekla o kousek a i na mistrovství světa v Žilině jsme mohli sahat po lepším umístění. Celkově jsem však velice spokojený. Sešla se nám v klubu i v repre skvělá parta, která pro medaili udělala vše. V příští sezóně se pokusíme na výsledky navázat.

Zanedlouho začne nová sezóna, na kterou jsou přípravy v plném proudu. Jak se ni chystáte? A s jakým týmem se připravujete?

Po CTM jsem se zapojil do přípravy s A-týmem. Máme týmové i individuální tréninky. V srpnu také začala příprava v juniorce, do které se snažím dle možností zapojovat. Na konci srpna nás ve Svítkově čeká Memoriál Jindry Petrušky, na kterém doladíme herní věci a budeme připraveni na další sezónu.

Sbírku medailí z minulé sezóny rozšířil Tomáš Koudela na juniorském mistrovství v Žilině, kde s reprezentací hráčů do 18 let získal bronz. Zdroj fotky: HBC Svítkov Stars Pardubice.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0