2. liga

Když se vyhrává, je nálada v šatně perfektní a kluky to baví o to víc, těší Ondřeje Krpala

Plzeňský B-tým v uplynulé sezóně obhájil titul ve druhé lize regionu Čechy Západ. V celém ročníku navíc neprohrál ani jedno utkání. Jeden ze zkušenějších hráčů Ondřej Krpal prozrazuje, co za takovým úspěchem stálo, jestli nastanou změny v sestavě nebo jak těžké bude zase dojít nejdále.

To, že se nám titul podařilo obhájit, přidává ještě na významu

Ondro, s plzeňským B-týmem jste dvakrát za sebou ovládli druhou ligu v regionu Čechy Západ. Jak s odstupem času vzpomínáte na obhajobu?

Vždy je krásné ligu vyhrát. To, že se nám titul podařilo obhájit, přidává ještě na významu. Byla to krásná sezóna. Navíc když se vyhrává, je nálada v šatně perfektní a kluky to o to víc baví.

V uplynulé sezóně jste navíc neprohráli ani jedno utkání a byli první také po základní části. Co bylo klíčové pro takový úspěch?

Pokud se nepletu, tak jsme v základní části vyhráli každý zápas za plný počet bodů, to samé v play off, až tedy na jeden zápas s Dobřany, který jsme vyhráli až v prodloužení. To myslím, že se snad v této lize ještě nestalo. Šli jsme prostě od zápasu k zápasu a výhry se často i se štěstím postupně hromadily. Myslím, že by tohle nikoho před sezónou nenapadlo, ale asi jsme si po předchozím titulu v zápasech více věřili. Své k tomu přispěl i fakt, že máme relativně široký kádr, takže jsme si s absencemi některých hráčů dokázali snadněji poradit. Navíc v týmu hraje plno hráčů, kteří prošli Extraligou a prostě určité herní návyky nezapomenou.

Patříte v týmu ke zkušenějším hráčům a ve statistikách se pohybujete mezi nejlepšími nahrávači. Jaká je Vaše role v mužstvu?

Není nijak specifická. Prostě jdu nejdřív na hřiště a doufám, že nic nezkazím, a když se mi podaří dobře nahrát, je to jen plus. Navíc už se za ty roky znám, že moc góly dávat neumím, takže raději ten míček pošlu někomu jinému. Většinou stačí Standovi Kastnerovi trefit před bránou nohy.

Ondřej Krpal se svými spoluhráči po rozhodujícím finálovém utkání, ve kterém porazili B-tým Dobřan. Zdroj fotky: osobní archiv Petra Peroutky.

Je stále plno silných týmů, se kterými budou zápasy velice náročné

V týmu nastupují hráči, kteří mají zkušenosti z nejvyšší hokejbalové soutěže, nebo prostor dostávají i hráči z mládeže. Obmění se tým před novou sezonou?

Výrazně určitě ne. Pokud nějaké změny budou, tak pouze po jednotlivcích.

Zanedlouho už začne další ročník. Jak na něj probíhá příprava? Máte v rámci ní naplánované nějaké přípravné zápasy, nebo vstoupíte hned do soutěže?

Tady v té lize se už na žádné přípravné zápasy nehraje. Tady se věří asi na zkušenost, že si na to člověk po první buly hned rozpomene. (smích)

Ve druhé lize vás čeká souboj o třetí titul v řadě. Jakou vnímáte konkurenci, bude těžké ho zase obhájit?

Určitě to bude těžké. I když jsme minulou sezónu posbírali hodně výher, kolikrát to bylo se štěstím, které tuhle sezónu mít nemusíme. Je tam stále plno silných týmů, se kterými ty zápasy budou velice náročné. Musíme se koukat vždy jen o krok dopředu a jít od zápasu k zápasu.

Plzeňský B-tým v minulé sezóně ovládl základní část a obhájil titul. Podaří se mu získat třetí v řadě? Zdroj fotky: osobní archiv Ondřeje Krpala.