Reprezentace

Bylo to pro mě poprvé, turnaj hodnotím jako super zkušenost, ohlíží se za mezinárodní akcí Lukáš Kmínek

V polovině srpna se v pražské SPM Aréně uskutečnil mezinárodní turnaj kategorie U15. Někteří hráči tam sbírali první zkušenosti z utkání proti zahraničnímu soupeři a jedním z nich byl také Lukáš Kmínek. Pardubický hokejbalista se nejen o této své premiéře rozpovídal více.

Oproti starším žákům to bylo těžší, kvalitnější, rychlejší i náročnější

Lukáši, v polovině srpna ses představil na mezinárodním turnaji v SPM Aréně v Praze. Jaká to pro tebe byla zkušenost?

Byla to pro mě dobrá zkušenost. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát s nejlepšími kluky z České republiky i s hráči z jiné země.

Kromě dvou českých týmů se na turnaji objevili také hráči ze Švýcarska. Měl jsi už někdy dříve možnost nastoupit proti zahraničnímu soupeři? A co Ti tento zápas ukázal?

Neměl, bylo to pro mě poprvé. Hodnotím to jako super zkušenost s možností zjistit, na jaké úrovni je hokejbal jinde než u nás a schopnost se připravit na hráče, které jsem viděl hrát poprvé. Taky měli jiný styl hry, takže bylo potřeba na to dávat pozor.

V uplynulé sezóně jsi odehrál utkání za mladší i starší žáky a zúčastnil už ses také více turnajů. Můžeš porovnat, jakou úroveň měl tento?

Oproti starším žákům to bylo těžší, kvalitnější, rychlejší i náročnější. S mladšími žáky se to vůbec nedá porovnat.

Na mezinárodním turnaji si Lukáš Kmínek zahrál také se spoluhráčem z klubu s Jakubem Pletánkem. Zdroj fotky: osobní archiv Lukáše Kmínka.

Můj cíl je, aby mě hokejbal stále bavil a přinášel nové zážitky a kamarády

Na turnaji jsi patřil k mladším hráčům. Jsou pro tebe starší motivací na sobě stále pracovat nebo máš nějaký hokejbalový vzor?

Jsou pro mě motivací, vím, že musím podat perfektní výkon a dominovat ve svých silných dovednostech, abych mohl být na stejné úrovni a být pro tým přínosem. Hokejbalový vzor nemám, snažím se pracovat sám na sobě a zlepšovat své slabiny, abych do každého tréninku i zápasu šel lépe připravený než na ten předchozí.

V polovině srpna jsi absolvoval také kemp rozvoje dovedností. Odnesl sis z něho něco nového, co Ti pomůže v dalším rozvoji?

Kemp byl velice náročný, hlavně fyzicky. Každý jeden trénink mě určitě zase o kus posunul dopředu a skvěle připravil na start sezóny, mimo jiné i na zmiňovaný turnaj v Praze.

Zanedlouho už se zase rozběhnou soutěže a začne nabitý zápasový program. Máš vytyčené nějaké hokejbalové cíle? Čeho bys chtěl v tomto sportu dosáhnout?

Chtěl bych se opět probojovat do výběru reprezentace a hlavně zůstat zdravý. Můj cíl je, aby mě hokejbal stále bavil a přinášel nové zážitky a kamarády. Určitě bych u něj chtěl zůstat, nicméně je to hlavně můj koníček.

Lukáše Kmínka přišla na turnaj podpořit také rodina a nechyběla i sestra Zuzana. Zdroj fotky: osobní archiv Lukáše Kmínka.