Turnaje

Liberecký Konrad Cup ovládli Ještěři Ústí nad Labem!

Druhý ročník hokejbalového turnaje pod Ještědem nesoucí název Konrad Cup proběhl v sobotu 24. srpna na hřišti v libereckém Františkově. Souboje celkem 7 týmů vyvrcholily okolo 18. hodiny večer soubojem výběru Mladé Boleslavi a Ještěrů Ústí nad Labem, kteří také celý turnaj vyhráli.

Do Liberce přijely týmy z Ústí či Kladna

Vzestup hokejbalu na Liberecku potvrzuje také stále větší zájem o přípravný turnaj, který od minulé sezóny nese název podle svého titulárního sponzora, Konrad Cup. Loňský první ročník opanovali za účasti 6 týmů Mušketýři ze Svítkova, kteří si ale letos pro obhajobu nepřijeli. Libereckou vlajku držely ve startovním poli týmy z místní neregistrované Oblastní hokejbalové ligy, a to konkrétně HBC Vosy Liberec a HBC Staříci Liberec. Z okolních měst přijeli za předsezonním turnajem hráči Dandy Malé Březno, kteří dovezli hned dvě mužstva, Ještěři Ústí nad Labem, Moribundus Kladno a také tým Mladé Boleslavi.

Turnajem prošli „bez ztráty kytičky“ ústečtí Ještěři, kteří si ve finálovém boji poradili poměrem 3:0 s hráči Mladé Boleslavi, z nichž někteří budou figurovat ve výběru, který si v následující sezóně zahraje CROSSDOCK Extraligu hokejbalu. Souboj o bronzové medaile se nakonec nekonal, neboť se do něj dostaly oba výběry Dandy Malé Březno, a tak přišlo na řadu bronzové královské dělení.

Po libereckém hřišti se proběhla také zajímavá jména známá z hokejbalové reprezentace či nejvyšších soutěží. Za Dandy nastoupil bývalý reprezentant a dlouholetý extraligový matador Tomáš Chyba, Mladá Boleslav přivezla ve svém kádru stejně jako vloni bronzového medailistu z MS do 20 let Tomáše Lhotu a v dresu vítězů se představili například bývalí extraligisté Ivan Kučera či Milan Jelen.

Na turnaji se představilo sedm týmů. V jejich dresech nastoupila řada hráčů, ať už z neregistrované soutěže nebo známé tváře z nejvyšších soutěží. Autor fotky: Jan Michálek.

Konrad Cup zažívá každoroční progres

Úroveň předsezonního turnaje se v Liberci každoročně posouvá hlavně díky jeho sponzorům, ke kterým letos patřili Pivovar Konrad, Crystalex, Řeznictví Klouček a Ravy. Zvedající se kvalitu hry i prostředí si pochvalují i samotní hráči, mezi kterými se najdou i ti, kteří v Liberci byli letos už počtvrté, a jak sami tvrdí, liberecký turnaj je jedním z mála, na kterém lze na vlastní oči pozorovat progres, který hokejbalový areál na Františkově absolvuje, a těší se na každý další ročník s očekáváním, kam se celé

dřevěnými mantinely, nyní se oranžový balonek klouže po plastovém povrchu ohraničeném novým, klasickým plastovým hrazením a novými sítěmi, okolo hřiště vyrostlo oplocení, stánek s občerstvením, stoly se slunečníky a stany pro jednotlivé týmy. Zkrátka vše tak, aby se každý hráč cítil na turnaji nejlépe, jak to jen jde.

Nejen vítězný tým převzal ceny od titulárního sponzora. Zdroj fotky: Facebook Hokejbalový spolek Liberec.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0