1. liga

1. liga pokračuje! K vidění byla první samostatná střílení

1. liga pokračovala druhým hracím víkendem. Celkem bylo k vidění 5 utkání po odložení zápasu Vlčí smečky a Blatné. V divizi východ se utkala Polička s Heřmanovým Městcem a Česká Třebová s Brnem. V divizi západ jsme viděli jihočeské derby mezi Českými Budějovicemi a Suchdolem nad Lužnicí. Více níže.

Neděle 8. září 2024

DIVIZE VÝCHOD

Polička udržela vedení

SK Kometa Polička – Ježci Heřmanův Městec 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Střely: 28:25, Vyloučení: 6:5, Přesilovky: 2:3, Využití přesilovek: 1:3, Oslabení: 0:0, Diváků: 60

Branky a nahrávky: 7. Kábrt (Macenauer), 13. Bláha (Geba), 28. Bláha (Martinů), 29. Čejgl (Pilař, Palán), 30. Beneš, 30. Hejtmánek (Bláha), 41. Beneš (Bláha, Nespěšný), 43. Kábrt (Čejgl, Pecina)

Na 1. branku zápasu jsme si počkali do 7. minuty, kdy hostující Matěj Kábrt využil výhodu přesilové hry, když odražený míček od betonu Nováka doklepl do branky. Odpověď Poličky přišla ve 13. minutě, kdy skóroval Matyáš Bláha střelou ke kotníkům brankáře Novotného. Další branka v 1. třetině už k vidění nebyla. Ve druhé třetině se poprvé do vedení dostala Polička zásluhou Matyáše Bláhy, který skóroval ve 28. minutě z přesilovky. Na něj však ve 29. minutě zareagoval Martin Čejgl. Do konce 2. třetiny vstřelili domácí ještě dvě branky. Ve 30. minutě se za sebou trefili Zdeněk Beneš a David Hejtmánek, kteří využili zaváhání hostujícího brankáře. Ve 3. třetině jsme čekali na branku do 41. minuty, kdy se opět trefil domácí Zdeněk Beneš po přečíslení a poslal domácí do tříbrankového vedení. Ve 43. minutě už pouze korigoval skóre hostující Matěj Kábrt, a to opět z přesilovky. Další branka k vidění už nebyla, a proto tři body získala Kometa Polička.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): "Byl to vyrovnaný zápas. V první třetině jsme museli dotahovat my, v té druhé zase Ježci. Soupeř nám však na konci druhé periody dovolil lehce odskočit na rozdíl dvou branek. V poslední fázi zápasu jsme se museli bránit dlouhých 5 minut v oslabení. Ustáli jsme to, což  také pomohlo k prvním bodům v sezóně."

Česká Třebová zdolala Brno po přestřelce až po nájezdech

HBK Bulldogs Brno – TJ Lokomotiva Česká Třebová 4:5ss (2:2, 1:1, 1:1 – 0:0)

Střely: 39:36, Vyloučení: 4:6, Přesilovky: 6:4, Využití přesilovek: 2:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 54

Branky a nahrávky: 3. Nazad (Havránek), 3. Švec (Válek, Broulík), 14. Foršt (Paukrt), 14. Kříž (Válek), 25. Stráník (Pirkl, Mrštný), 28. Mojdl (Kliment, Paukrt), 33. Shejbal (Pirkl, Smutný), 43. Emmer (Baláč), 50. Hynek

Napínavý zápas, kde se skóre přelévalo ze strany na stranu, gólově odstartoval domácí Marcel Nazad ve 3. minutě. Na vyrovnávací branku se však čekalo pouze 30 sekund, když první branku Třebové vstřelil Štěpán Švec. Ve 14. minutě vrátil Buldokům vedení Filip Foršt. Jenže na vyrovnávací gól jsme nyní čekali pouhých 11 sekund, když svou šanci využil hostující Lukáš Kříž. Další branku první třetina nenabídla, proto se do druhé třetiny šlo za vyrovnaného skóre. Ve druhé třetině se poprvé do vedení dostali hosté, když ve 25. minutě využil přesilovou hru Josef Stráník. Odpověď Brna přišla ve 28. minutě, kdy Karel Mojdl využil taktéž přesilovou hru, a tak se šlo i do třetí třetiny za vyrovnaného skóre. Třetí třetinu začali gólově lépe hráči Lokomotivy. Ve 33. minutě se prosadil Filip Shejbal, a to opět v přesilové hře. Na vyrovnávací branku jsme čekali nejdéle v zápase. Ve 43. minutě se trefil v přesilové hře Filip Emmer, a tím poslal zápas do prodloužení, ve kterém jsme se gólu nedočkali; k vidění bylo pouze jedno vyloučení, a tak následovalo samostatné střílení, ve kterém se jako jediný prosadil Josef Hynek z České Třebové ve 4. sérii. Jeden bonusový bod do tabulky si odvezli hosté.

Ohlasy po zápase:

TJ Lokomotiva Česká Třebová (hrající trenér Michal Broulík): "Do Brna jsme jeli s touhou odčinit potupnou porážku z posledního utkání základní části loňské sezóny a zároveň potvrdit domácí vítězství z minulého týdne proti Třinci. V úvodu zápasu byli aktivnější domácí, ale postupem času jsme se více dostali do hry a mírné převahy. Naše aktivita a územní převaha nám hrála do karet i ve druhé třetině. Druhá polovina třetí třetiny, závěr zápasu a i prodloužení byli v laufu domácí, kteří nebezpečně větrali naše obranné řady. Zápas dospěl až k nájezdům, kde se jednalo spíš o festival nemohoucnosti v zakončení, který rozhodl ve čtvrté sérii náš kapitán, který jako jediný slušně zakončil. Pro nás škoda, protože zbývaly necelé dvě a půl minuty k tomu, abychom si odvezli všechny body."


DIVIZE ZÁPAD

Jihočeské derby zvládl lépe Suchdol nad Lužnicí

SK Pedagog České Budějovice – SK Suchdol nad Lužnicí 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Střely: 28:30, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 4:4, Využití přesilovek: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 55

Branky a nahrávky: 13. Hnyk (Kovárník), 35. Bárta A. (Bárta O., Zelenka), 37. Pavlík (Kalát, Dlugoš), 40. Kalát (Pavlík, Štrobl)

V jihočeském derby jsme čekali na první branku do 13. minuty, kdy se prosadil suchdolský Matěj Hnyk. Druhá třetina nabídla pouze dvě vyloučení domácích, branka v ní však nepadla. Ve 35. minutě srovnal Adam Bárta, který zároveň využil přesilovku. Ve 37. minutě na něj odpověděl v přesilové hře hostující Jan Pavlík. Poslední branku zápasu vstřelil ve 40. minutě Jiří Kalát, a tak potvrdil vítězství hostujícího Suchdolu 3:1. Nutno podotknout, že brankář Suchdolu Jakub Hlaváč dokázal chytit 27 střel z 28 pokusů a významně podržel svůj tým.

Kelti otočili zápas v Novém Strašecí

HBC Nové Strašecí – SK Kelti 2008 4:6 (0:0, 3:3, 1:3)

Střely: 25:26, Vyloučení: 4:8, Přesilovky: 6:2, Využití přesilovek: 2:1, Oslabení: 0:1, Diváků: 79

Branky a nahrávky: 16. Krbec (Häusler, Hrabár), 17. Slabý (Kučera, Kmeť), 19. Horel (Havel), 25. Havel (Horel), 26. Drechsler (Slabý, Kučera), 27. Javůrek (Wittmayer), 34. Javůrek (Frolík, Slavík), 35. Taufer, 41. Horel (Maršoun), 45. Horel

V 1. třetině jsme se branky nedočkali, zato v 7. minutě bylo k vidění vyloučení Marka Kohouta na 5 minut plus do konce zápasu za zásah do oblasti hlavy nebo krku. První branky jsme se dočkali v 1. minutě druhé třetiny, kdy se prosadil hostující Denis Krbec v přesilovce. Na vyrovnávací branku se čekalo necelou minutu, kdy se trefil Adam Slabý. V 19. minutě vrátil hostům vedení Lukáš Horel. Ve 25. minutě se trefil Kelt Jakub Havel. Na jeho branku dokázali domácí odpovědět o 40 vteřin později, kdy snižoval Matouš Drechsler. O minutu později dokonce vyrovnal Michal Javůrek z přesilové hry. Další branka ve druhé třetině nepadla, proto se šlo do závěrečné periody za nerozhodného stavu. Třetí třetinu sice otevřeli domácí svou brankou ve 34. minutě, kterou vstřelil podruhé v zápase Michal Javůrek z přesilovky. Další branky však přidali pouze hosté. A to ve 35. minutě Matěj Taufer, ve 41. minutě Lukáš Horel a pět vteřin před koncem zkompletoval hattrick Lukáš Horel, když trefil v oslabení prázdnou bránu.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "Duely s Novým Strašecím bývají vyhrocené. Tentokrát jsme k tomu přispěli více my, když zbytečný zákrok Marka Kohouta zkraje zápasu poslal tým do dlouhého oslabení. To jsme přežili a následovala povedená pasáž, kdy jsme získali dvoubrankový náskok, abychom jej zase vlastní vinou ztratili. Když se soupeř na začátku třetí části dostal do vedení další povedenou přesilovkou, naši hráči se vzepjali k výkonu, který znamenal další obrat v utkání. Tentokrát v náš prospěch a pečetil jej dokonaným hattrickem Horel. Dnes jsme střídali lepší pasáže s horšími a naštěstí těch lepších bylo nakonec více. Škoda řady zbytečných vyloučení, to nás příště může mrzet." (Z webu: SK Kelti 2008)

Prachaticím se podařilo v Praze vyhrát a odváží si 3 body

TJ KOVO Praha – HBC Prachatice 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Střely: 31:23, Vyloučení: 2:3, Přesilovky: 3:2, Využití přesilovek: 0:1, Oslabení: 0:1, Diváků: 38

Branky a nahrávky: 9. Kupf (Benda, Vršecký), 12. Makovička (Kafka), 20. Štěpánek Jan (Štěpánek Jiří, Sitter), 25. Štěpánek Jan, 28. Fluxa (Drobník)

Zápas mezi KOVEM a Prachaticemi začal v 11 hodin. První se střelecky prosadili domácí, a to, když v 9. minutě otevřel skóre Matěj Kupf. Na odpověď nemuseli hráči Prachatic čekat dlouho, protože ve 12. minutě vyrovnal Jakub Makovička. Druhá třetina odstartovala faulem domácích za držení hole. Přesilovku využil ve 20. minutě Jan Štěpánek. Ve 25. minutě pak stejný hráč, tedy Jan Štěpánek, vstřelil další branku, tentokrát v oslabení. Poslední branku zápasu nabídla 28. minuta, ve které snížil domácí Ondřej Fluxa. Třetí třetina nabídla už pouze jedno vyloučení a žádnou branku. Domácí tak ani napodruhé v sezoně nezvítězili a hráči Prachatic si odvezli 3 body.

Ohlasy po zápase:

TJ KOVO Praha (trenér Stanislav Šťastný): "Do zápasu jsme vstoupili aktivně a ujali se vedení. Natřikrát jsme nedokázali dostat míček za červenou a soupeř lacino vyrovnává. Druhá část z naší strany špatná. Tragický výkon vyvrcholil inkasovaným gólem při naší přesilovce. Stav jsme zkorigovali, ale stále nás trápí produktivita."

Vlčí smečka Ústí nad Labem – TJ Blatná Datels (odloženo)


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
SK Kelti 2008
3 12:7 9
2
SK Suchdol nad...
2 11:6 6
3
HBC Prachatice
2 9:5 6
4
TJ Blatná Datels
2 11:10 3
5
Vlčí smečka...
1 1:0 2
6
SK Pedagog České...
4 11:18 2
7
TJ KOVO Praha
3 3:6 1
8
HBC Nové Strašecí
3 12:18 1