CROSSDOCK Extraliga

Musíme bojovat víc než v prvním zápase sezóny, hlásí před dalšími souboji Jan Strouhal

Pardubice zahájily o minulém víkendu letošní sezónu v Plzni. V západních Čechách se jim ale příliš nedařilo a v úvodu sezóny nevsítily ani jeden gól. Byl u toho i Jan Strouhal, který na hřišti patřil k nejzkušenějším hráčům týmu. Nejen o začátku nového ročníku se pardubický obránce rozpovídal více.

V utkání jsme tahali celou dobu za kratší konec

Honzo, o minulém víkendu jste už vstoupili do nové sezóny, nejprve se ale ještě zaměříme na přípravu na letošní ročník. Co bylo její náplní?

Naše letní příprava měla již obvyklé zaměření. Byla hlavně o běhání kratších vzdáleností na rychlost a výbušnost doplněné nějakým posilováním.

První soutěžní utkání jste odehráli v Plzni, kde jste prohráli 0:4, a první body jste tak zatím nezískali. Co podle vás rozhodlo o takovém výsledku?

Bohužel, vypadalo to, že v Plzni jsme byli jen na výletě. Neplnili jsme pokyny, které jsme dostali před zápasem. V utkání jsme tahali celou dobu za kratší konec a dalo by se najít jen málo pozitiv.

V utkání jste nevsítili žádnou branku. Byl nějaký okamžik, kdy jste věřil, že zápas ještě alespoň zdramatizujete?

Po první třetině jsme věřili, že se ještě vzpamatujeme. O pauze jsme si řekli, co bylo špatně v první periodě a co musíme zlepšit. Bohužel se nám to nepodařilo, a v průběhu druhé třetiny, kdy jsme dostali další dva góly, se zápas zlomil definitivně na stranu domácích.


Potenciál je veliký, jsou šikovní, všichni jsou juniorští reprezentanti

Chyběli vám někteří zkušení hráči a naopak jste nastoupili s několika mladými hokejbalisty. Jak vnímáte potenciál týmu? Na čem jde stavět v dalších zápasech?

Někteří hráči nám chyběli, ale to nás neomlouvá. Na tréninky s námi chodí hodně kluků z dorostu i juniorů, kteří se postupně dostávají do sestavy. Potenciál je veliký, jsou šikovní, všichni jsou juniorští reprezentanti. Myslím, že to chce chvíli času, aby se trochu vyhráli a nabrali nějaké zkušenosti, přeci jen Extraliga je rychlejší než juniorské kategorie.

Příští utkání odehrajete v Ústí nad Labem, které jste minulou sezónu vyřadili ve čtvrtfinále play off. Jak vás motivuje na úspěšnou sérii navázat?

Určitě do Ústí pojedeme s tím, že chceme vyhrát a prodloužit naši sérii proti domácím. Rozhodně to nebude jednoduché, Ústí nám to naopak bude chtít vrátit. Motivuje nás hlavně to, abychom získali první body do tabulky a posunuli se trochu výš. Nechceme být ve stejné situaci jako minulou sezónu.

Ústečtí hráči v úvodním souboji také nevyhráli a oba týmy to budou chtít nyní napravit. Jaké vyhlížíte utkání v severních Čechách?

Motivace bude určitě velká na obou stranách. Věřím, že jsme se v týdnu připravili dobře a že věci z tréninků přeneseme i do zápasu. Musíme bojovat víc než v prvním zápase sezóny a dodržovat taktické pokyny.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
2 16:4 6
2
HBC Kladno
2 7:3 6
3
HBC Svítkov Stars...
1 7:5 3
4
HBC Tygři Mladá...
1 5:4 3
5
HC Kert Park Praha
1 3:2 3
6
HBC Pardubice
2 4:5 3
7
HBC Plzeň
2 4:5 3
8
HBC Hradec...
1 4:5 0
9
SK Hokejbal Letohrad
1 2:4 0
10
TJ Snack Dobřany
2 3:6 0
11
Elba DDM Ústí nad...
2 6:11 0
12
HbK Karviná
1 4:11 0