CROSSDOCK Extraliga

Hostivař a Kladno navázaly na úvodní výhru! Pardubice si zase poradily s Ústím

Naše nejvyšší hokejbalová soutěž měla v sobotu na programu dalších šest zápasů. Nepříznivá předpověď počasí ale nedovolila všem do utkání nastoupit a tři souboje byly nakonec odložené. Druhou výhru si zatím zapsaly jen Hostivař a Kladno, první body vybojovaly Pardubice.

HBC Hostivař vs. HBC Plzeň 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 19. Hrabár (Čejka, D. Vaniš), 23. Pražák (Čejka, Urbanec), 40. J. Vaniš, 44. Pražák (D. Vaniš, Urbanec), 44. Lehner (Čejka, Ilušák).

Střely: 23:29, vyloučení: 5:6, přesilovky: 4:5, využití: 2:0, oslabení: 0:0, diváků: 31.

Hostivař přivítala v úvodním domácím utkání nové sezóny Plzeň. Pražští hráči se v prvním zápase radovali z vysoké výhry a úspěšný vstup do letošního ročníku zaznamenali i hokejbalisté ze západních Čech, kteří ani jednou neinkasovali. Úvodní minuty druhého souboje patřily gólmanům. První střela se ujala až v polovině první třetiny, kdy se v přesilové hře radoval Jonáš Beran, ale gól hostů nemohl být uznán, protože jeden z asistentů nebyl uveden v zápise. Za bezbrankového stavu se šlo do druhé části, kde na jejím začátku využil početní výhodu Jiří Hrabár. Ve dvacáté třetí minutě na něj navázal Ondřej Pražák a dvoubrankové vedení drželi domácí až do závěru utkání. Plzni se už nepodařilo překonat domácího brankáře, naopak trestné střílení ještě využil Jiří Vaniš. V předposlední minutě základní hrací doby navýšil Hostivaři náskok druhým gólem Ondřej Pražák a po devíti vteřinách ještě změnil skóre Petr Lehner. Na třech bodech domácích se také podílel čistým kontem Marek Drahoš a třemi asistencemi Jan Čejka.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Pardubice 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 27. Kastner (Zicho) – 9. Moravec (Česák, Kadlec), 38. Geisler (Česák), 41. Licek (Kvapil, Langr), 45. Langr (Kvapil, Licek).

Střely: 22:25, vyloučení: 4:2, přesilovky: 1:4, využití: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 38.

Ústecká Elba se poprvé v letošní sezóně představila před svými fanoušky v utkání proti Pardubicím. Oba týmy na první body v novém ročníku zatím čekaly. Východočechům se v úvodním souboji nepodařilo vsítit ani jeden gól, ve druhém to ale napravil Luboš Moravec, který v deváté minutě poslal hosty do vedení. V desáté minutě měli možnost skóre navýšit v přesilové hře, ale těsný náskok si přenesli do další patnáctiminutovky. Krátce po jejím začátku dostali ústečtí hráči k dispozici pětiminutovou početní výhodu, ale srovnáno bylo až tři minuty před druhou přestávkou, kdy se o to postaral Zbyšek Kastner. Vyrovnaný stav vydržel do třicáté osmé minuty. Domácí zvládli oslabení, zanedlouho ale vrátil Pardubicím náskok Jakub Geisler. Ústí si situaci zkomplikovalo dalším vyloučením, což potrestal Matyáš Licek. Domácí se ještě nevzdávali a zkusili hru bez brankáře, ale výhru hostům pojistil střelou do prázdné klece Nicolas Langr.

TJ Snack Dobřany vs. HBC Kladno 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. D. Kovářík (Šilhán, Truchlý) – 8. Adam (Schnaubelt), 15. Adam (Teinitzer, Schnaubelt), 25. Procházka (Barták).

Střely: 27:21, vyloučení: 4:4, přesilovky: 2:2, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 80.

Poslední vyběhly na hřiště Dobřany, které v domácí hale poměřily síly s Kladnem. Hosté už ovládli úvodní duel letošní sezóny, zatímco dobřanští hráči těsně prohráli. Na začátku utkání se na obou stranách postupně vylučovalo, žádná přesilová hra ale nebyla využita. Jako první se prosadil v osmé minutě Petr Adam a zařídil kladenským hráčům těsné vedení. Pět vteřin před přestávkou přidal na své konto druhý gól a do další třetiny tak Kladno vstupovalo s dvoubrankovým náskokem. Ve dvacáté čtvrté minutě na to pak domácí zareagovali, když se mezi střelce zapsal Daniel Kovářík. Hosté přišli s rychlou odpovědí a v další minutě jim vrátil dvoubrankové vedení Jaroslav Procházka. Dobřanští hráči ještě měli naději na zdramatizování utkání, ve čtyřicáté druhé minutě si zahráli také přesilovou hru, ale žádný gól už nevstřelili. Kladno je tak zatím stoprocentní.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
2 16:4 6
2
HBC Kladno
2 7:3 6
3
HBC Svítkov Stars...
1 7:5 3
4
HBC Tygři Mladá...
1 5:4 3
5
HC Kert Park Praha
1 3:2 3
6
HBC Pardubice
2 4:5 3
7
HBC Plzeň
2 4:5 3
8
HBC Hradec...
1 4:5 0
9
SK Hokejbal Letohrad
1 2:4 0
10
TJ Snack Dobřany
2 3:6 0
11
Elba DDM Ústí nad...
2 6:11 0
12
HbK Karviná
1 4:11 0