Masters

Nestárnoucí Michal Šupík ladí formu na MS Masters. Člověk musí cítit neustále motivaci, má jasno

Michal Šupík v letošní sezóně opět hájí barvy poličské Komety v 1. Lize. Tyto zápasy mu pomáhají zůstávat fit a ladit formu na nadcházející mistrovství světa Masters v Českých Budějovicích. Jaký byl sraz Masters v Mostě? A na co rád Michal Šupík vzpomíná?

Věřím, že se na jaře letošní ročník dohraje

Michale, jak hodně Vás mrzí to, že se sezóna pozastavila? Myslíte si, že se sezóna stihne dohrát na jaře?

Samozřejmě mě přerušení sezóny mrzí moc, navíc je to opakovaně po nedokončené loňské sezoně. Nicméně věřím, že se situace brzy zlepší a na jaře se letošní ročník dohraje.

Jak zatím vidíte letošní působení Komety v 1. Lize? Kde vidíte tu největší slabinu? Co by bylo dobré přes pauzu zlepšit?

Myslím, že na nějaké větší hodnocení hry je ještě brzy, bodovali jsme v každém zápase, a i když je samozřejmě vždy co zlepšovat, tak mně se námi předváděná hra líbila. Jen kdyby to tam klukům víc padalo a mě to víc trefovalo. (smích)


Michal Šupík odchytal v letošní sezóně 4 zápasy s úspěšností zákroků 87,50% a s průměrem 2,5 obdržených gólů na zápas. Autor fotky: Jana Nekolová.

Trenérka na mě pracuje dnem i nocí, hlavně tedy v noci

Jak se sám udržujete v kondici během covidové krize? Budete na restart soutěže připraven?

Tak já už se posledních pár sezón připravuji individuálně, nejvíc mi pomáhá PlayStation a moje osobní trenérka Alenka, která na mně pracuje dnem i nocí, hlavně tedy v noci. (smích)

Jak to vidíte ohledně mistrovství světa Masters v Českých Budějovicích? Je tam šance, že se akce uskuteční?

Člověk musí být v této době optimista, takže já pevně doufám, že se MS v Českých Budějovicích konečně uskuteční a bude to stát za to.

V létě jste podstoupil s reprezentací přípravu v Mostě, jak jste si soustředění užil?

Soustředění jsem si užil parádně, herně i výsledkově se nám povedlo a pro mě byla čest nastoupit po boku opravdových legend našeho sportu.


Na začátku srpna se výběr Masters ČR utkal v Mostě v rámci přípravy s Hostivaří (6:4) a s druhým výběrem Masters ČR (6:2). Oba duely i s Michalem Šupíkem v brance výhral.

Nějaké jednání s Extraligou ještě proběhlo

Nechtěl byste ještě někdy zkusit chytat Extraligu? Nepřišly Vám letos nějaké nabídky?

Člověk musí cítit neustále nějakou motivaci, takže logicky by měl chtít chytat nejvyšší soutěž a byť ještě nějaké jednání s Extraligou proběhla, tak já raději dávám přednost pravidelnému chytání v 1. Lize. A užívání si akcí s Masters ČR.

Jak vzpomínáte na své působení ve Vlašimi a poté v Letohradě? Můžete nám prozradit nějakou vtipnou perličku?

Na své působení ve Vlašimi a v Letohradě vzpomínám opravdu jen v dobrém, byť to byly dva naprosto odlišné „světy“. Perliček bylo nesčetně, ale bohužel je většina z nich nepublikovatelná. Ale jeden moment je nezapomenutelný a týká se právě těchto dvou týmů. A sice bláznivý zápas Vlašim vs. Letohrad. Vlašim nejdříve vedla 2:0, potom ale Letohrad proměnil téměř vše a vedl už 5:2, a na to už Stráča (Michal Straka) neměl nervy, a tak jsem šel do brány já. A v tu chvíli začala show Maroše (Marián Juráček), nejprve jsme vyrovnali na 5:5, ale Letohrad ještě jednou vedl 6:5, abychom ho nakonec zlomili a vyhráli 8:6. A Maroš? Ten měl 4+1. (smích)


Michal Šupík působil dlouhá léta ve Vlašimi a zažil i několik úspěchů včetně titulu vicemistra Extraligy. V Letohradě pak slavil zisk bronzu. Autor fotky: Tomáš Kostečka (Benyho galerie).