Masters

Klub veteránů - vzniklo sdružení bývalých extraligových hráčů

Novinkou v hokejbalovém prostředí je klub veteránů. Spolek sdružující hráče nad čtyřicet let vznikl před několika týdny a počet členů roste každým dnem. Klub už má zvolené také svoje vedení, jeho předsedou je Václav Šlehofer.

Členy vedení jsou pak Jiří Hašek nebo Václav Čičatka, sekretářem pak Libor Komůrka, který promluvil pro Hokejbal.cz.

Co je hlavním smyslem klubu?

Hlavním smyslem je umožnit hráčům nad 40 let, kteří ještě nehodlají končit s hokejbalem, náležité vyžití a možnost si ještě zahrát s bývalými spoluhráči či protihráči dobrý hokejbal.

Letos se česká výprava neúčastnila MS veteránů, i tuto situaci asi máte za cíl neopakovat?

Je pravdou, že impulsem vzniku klubu byla právě tato nepříjemná situace. Domníváme se, že založením právě takového klubu a stanovení jasných podmínek fungování se podobnému faux pas vyhneme a nebude se opakovat.

Jaké bude složení vedení komise a máte nějak rozděleno, kdo má co na starost?

Předsedou klubu je Václav Šlehofer, hráč a funkcionář prvoligových Dobřan, dále Václav Čičatka trenér Vlašimi, Jirka Hašek, dlouholetý brankář extraligy z Ústí nad Labem a Libor Komůrka, hráč a funkcionář z Přelouče. Nijak zvláštní rozdělení nemáme, první tři jmenovaní se budou starat o domlouvání a zajišťování akcí, poslední je pak sekretářem.

Jaké jsou podmínky pro vstup do Klubu veteránů?

Podmínky klubu budou zveřejněny brzy na webu cmshb.cz v příslušné sekci. Klub je pro hráče, kteří velkou část své kariéry odehráli

buď v extralize či 1. národních ligách, tedy soutěžích vedených pod ČMSHb, dále věk 40 let dosažený v daném roce. Je to vzhledem k turnaji Masters 2016 ve Švýcarsku. Toho se budou moci zúčastnit i hráči ročníku 1976, ale těm zatím nemůžeme garantovat účast na akcích, kde bude striktně vyžadován věk 40 let.

Jak se mohou hráči přihlásit?

Formou přihlášky, která bude také na webu, tu je třeba vyplnit a odeslat na mail veterani@hokejbal.cz, a zaplacením

prvotního členského příspěvku. Jelikož klub bude ze začátku samostatnou jednotkou, musí i po finanční stránce fungovat a z členských příspěvků se budou jednotlivé akce financovat. Svaz ze začátku zapůjčuje nezbytné vybavení(výstroje, dresy a pod.) V současné době má klub již cca 20 členů a přihlašovanými měsíci v roce jsou leden, duben, červenec a říjen.

Jaké akce má Klub veteránů v plánu?

Teprve jsme na začátku, ale hodláme mít na každý kalendářní rok ucelenou představu, co můžeme členům nabídnout. Jako prvotní, zkušební akci máme dva zápasy v mostecké hale ve dnech 6-7.12.2014 a po jednání se Slováky pak zápasy v Gajarech dne 22.2.2015. Dále uvidíme, ale rádi bychom prosadili nějakou exhibici při finálových sériích extraligy u nás nebo na Slovensku. Pokusíme se zúčastnit nějakého zajímavého turnaje pro veterány buď u nás nebo na Slovensku. Vše je v jednání. Heslem klubu je a bude vždy v první řadě zábava!

Je právě spolupráce se Slovenskem klíčová?

Nechci říci přímo klíčová, ale určitě pro nás zajímavá. Slováci mají také veteránská mužstva a konfrontace s nimi bude vždy přínosem pro obě strany.