Masters

Československý Superpohár premiérově okoření souboj veteránských reprezentací!

Přesně 22. října bude polabinské hřiště patřit mezinárodnímu hokejbalu! Necelých osm měsíců před startem světového šampionátu se po palubovce budou prohánět nejlepší české a slovenské týmy v rámci Československého Superpoháru 2016!

Kromě souboje mistrů obou zemí je připraven celodenní program a poprvé v historii této akce i souboj veteránské reprezentace České republiky a Slovenska!

Již popáté v historii se bude konat akce s názvem Československý Superpohár. Oproti předchozím sezonám je však pro letošek připravena řada změn. Fanoušci byli zvyklí na celodenní souboje všech věkových kategorií, jenže z řady důvodů se letos v Pardubicích uskuteční pouze dva plnohodnotné zápasy. Přesně v poledne bude vhozeno úvodní buly souboje veteránských reprezentací, zkušenému českému výběru se postaví tým Old Boys Slovakia. O tři hodiny později bude následovat duel českého šampiona HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice a slovenského mistra Imperial Vitamins Martin.

"Po předchozích dvou sezonách, kdy součástí hlavního programu, tedy utkání seniorských mistrovských celků obou zemí, byl doprovodný program v podobě setkání mistrů (v loňském roce bohužel i druhých či třetích týmů pořadí) jednotlivých mládežnických soutěží, jsme dospěli k závěru, že je potřeba celý model přepracovat tak, aby byl i pro mládežnické mistrovské celky zajímavý (a to ne jen když se má hrát na "domácí" půdě) a více odrážel složení týmů, které skutečně na daný titul dosáhly. Rozdíly jsou i v nastavení věkových kategorií obou zemí. Diskuse nad novým konceptem setkávání našich a slovenských mládežnických klubů, které je určitě pro obě země přínosné, bude předmětem společného setkání zástupců ČMSHb a SHbÚ právě v Pardubicích," uvedl na pravou míru absenci mládežnických celků na ČS superpoháru vedoucí Hokejbal týmu ČMSHb Patrik Ticháček, pod jehož působnost organizace Superpoháru spadá.

Premiérově se tak v Pardubicích na Československém Superpoháru 2016 utkají dvě veteránské reprezentace. Proti českému výběru se postaví celek Old Boys Slovakia, pravidelný zástupce světových šampionátů veteránských týmů. Jak souboj v Pardubicích dopadne? Kdo se v zápase představí? Sledujte dále web hokejbal.cz!

Program Československého Superpoháru 2016:

09:00 hod. - hlavní hrací plocha - zahájení akce, doprovodný program v podobě dovednostních soutěží (se zapojením jak samotných hráčů, tak i návštěvníků celodenního programu)

09:00 hod. - mobilní hřiště - Východočeský přebor mikropřípravek

12:00 hod. - Reprezentace ČR "Masters" - Old Boys Slovakia

15:00 hod. - HBC Autosklo - H.A.K. Pardubice - Imperial Vitamins Martin

17:00 hod. - zakončení akce, předání pamětních medailí a poháru

V rámci celé akce zároveň proběhne prezentace blížícího se Mistrovství světa v hokejbale 2017, které budou hostit právě Pardubice.