Český pohár

SpeedDeer Český pohár ocenil individuální výkony! Nejlepším obráncem junior Flos

Přinášíme Vám poslední střípky ze SpeedDeer Českého poháru, který se uskutečnil minulý víkend 24. – 25.8. na zimním stadionu v Jičíně. Turnaj pod záštitou starosty města Jičín JUDr. Jana Malého, hejtmana královéhradeckého kraje PhDr. Jiřího Štěpána Ph.D. a senátora parlamentu České republiky Ing. Tomáše Czernina ovládl potřetí za sebou Hradec Králové. Po konci kvalitně obsazeného předsezónního turnaje se udělovaly také individuální ceny, z níž se například těšil teprve devatenáctiletý obránce Svítkova Milan Flos, či gólmanská stálice Pirátů Petr Brykner. A co další? To se dozvíte v článku!

Svítkov potvrdil roli černého koně, Hradec bez porážky
SpeedDeer Český pohár začal sobotními zápasy v základních skupinách A a B. Neporaženým celkem se stal dvojnásobný obhájce titulu v řadě Hradec Králové, který ale na začátek turnaje remizoval bez gólů s druholigovými Berany z Ústí nad Labem. Piráti ale následně porazili extraligovou Karvinou a Most a těšili se z prvního místa skupiny B a postupu do semifinále. Hned na začátku turnaje se zrodilo velké překvapení, když prvoligový Svítkov srazil na kolena extraligové KOVO z Prahy. Svítkovští následně remizovali s národním týmem hráčů do 18 let a na závěr padli jen o gól s vítězem skupiny A v podobě ústecké extraligové Elby.

Zajímavou sobotní zápletku přinesl ještě duel mezi nejmladším týmem na turnaji a extraligovým KOVEM. Reprezentační výběr hráčů do 18 let vedl nad Pražany už 3:1, ale po mocném obratu během pár minut padl s KOVEM 3:4. V semifinále došlo na pikantní severočeské extraligové derby, v jehož rámci Most přestřílel ústeckou Elbu a těšil se z postupu do finále, kde na ně narazil Hradec Králové, který v semifinále doslova udolal sympaticky hrající prvoligový Svítkov 1:0. Stars nakonec po velké přestřelce podlehli Ústí nad Labem, i tak ale Sívtkov potvrdil roli černého koně turnaje. Hradec Králové si ve finále celkem hladce poradil s Mostem 3:0 a Piráti mohli slavit zlatý hattrick.


Mezi nejlepšími hráči prvoligový junior a reprezentační útočník
Direktorát SpeedDeer Českého poháru v Jičíně vyhlásil po konci turnaje držitele individuálních cen. Nejlepším brankářem se stal Petr Brykner z vítězného Hradce Králové, jenž za celý turnaj obdržel jen dva góly z celkového počtu pěti odehraných zápasů na Českém poháru. Výtečnými výkony se prezentoval obránce prvoligového Svítkova Milan Flos, jenž na soupeřovy gólmany vysílal ostré projektily a svědomitě bránil ty největší šance oponentů.

Flos patří do širšího kádru reprezentace hráčů do 20 let a před dalším ročníkem tak očividně nastartoval výtečnou formu. Ceny si vážím hodně, úspěch je to velký, zvlášť na tak velkém turnaji. Hodně mi pomohl velký prostor, který jsem od trenéra dostal a rady od zkušenějších spoluhráčů,“ nechal se slyšet pro web svitkovstars.cz Milan Flos, jenž má jasné plány pro nadcházející sezónu, která bude vrcholit juniorským mistrovstvím světa ve Švýcarsku. Chci zabojovat o místo v reprezentaci a trochu se zvednout v žebříčku kanadského bodování,“ přeje si Flos.

Nejlepším útočníkem SpeedDeer Českého poháru se stal Pavel Krajíček z Mostu, jenž táhnul severočeský celek až do finále celého turnaje! Mostecký snajpr si v pěti duelech na Českém poháru připsal 5 vstřelených gólů a 2 přesné pasy svým spoluhráčům. Nejlepším hráčem turnaje se pak stal reprezentační forvard Martin Pala z Karviné, jenž v pěti zápasech nahrál na 6 gólů a jeden sám vstřelil. Pala byl prakticky u všeho podstatného moravskoslezského celku tak, jak je tomu zvykem i v sezóně a vydatnou měrou pomohl Karviné k zisku celkového 5. místa na SpeedDeer Českém poháru.