Český pohár

Na SpeedDeer Český pohár se nejedeme pouze zúčastnit, hlásí karvinský Vašek

Mezi účastníky SpeedDeer Českého poháru 2019, který se uskuteční již nastávající víkend na zimním stadionu v Jičíně, nechybí ani severomoravský celek z Karviné. Ten se ve skupině postupně utká s extraligovým Mostem, druholigovými Berany z Ústí nad Labem a Hradcem Králové, jenž útočí na další titul.

Na poslední chvíli zklamání

Martine, vraťme se na úvod k předchozí sezoně. Po návratu do Extraligy vám při rovnosti bodů o pouhý vzájemný zápas s pražským KOVEM uteklo play off. V ten moment bylo zklamání jistě obrovské, jak ale sezónu hodnotíte s odstupem času?

Byla to opravdu velká škoda a zklamání. Kdybychom se dostali do play off hned po návratu do Extraligy, byla by to fantazie. V kabině jsme se však shodli, že sezóna to i tak byla dobrá, ukázala nám, že se dá hrát s každým. Nikde jsme nehráli druhé housle, z čehož jsme upřímně měli obavy.

Co konkrétně Vám sezóna 2018/19 ukázala? Kde mohou být silné stránky Karviné a na čem může v dalších letech stavět, co je naopak třeba vylepšit?

Na tohle budu mít asi lehce jiný pohled než zbytek týmu. Vinou operace kolena jsem byl s kluky méně, sezónu jsem viděl víceméně z tribuny, a to najednou vidíte hru úplně jinak. I přesto jsem byl na kluky velmi pyšný, hráli výborně, silnějším soupeřům mnohdy brali body, takže tam vidím sílu. Můžeme hrát s každým. Ztracené body s týmy ze spodní poloviny tabulky ale na konci prostě chyběly. Zlepšení tedy musí nastat hlavně v těchto zápasech.

Jak probíhá letní příprava? Jste už v plném zápřahu na hřišti, nebo se na něj teprve chystáte?

Už jsme v plném zápřahu na hřišti. Schéma přípravy zůstalo stejné, jen jsme ji začali dříve, zejména kvůli brzkému konci sezóny.

Je příprava oproti minulým letem v něčem jiná, zavedli jste nějaké novinky, nebo věříte ověřené přípravě?

Zůstali jsme při starém. Ono se toho stejně nějak moc nového vymyslet nedá. Běháme, chodíme na různé kruháče, posilujeme, mezi tím nějaká regenerace v podobě sauny, masáží.

Je důležité, že odehrajeme kvalitní utkání

Čeká vás SpeedDeer Český pohár. Bylo od začátku ve vašich plánech se jej zúčastnit, nebo jste s přihláškou váhali?

Myslím, že přihlášeni jsme byli brzo, a to je dobře. Rovnou jsme věděli, že před sezónou něco odehrajeme, a to je důležité. Takže v plánu našeho vedení to určitě bylo.

Co očekáváte, že by vám SpeedDeer Český pohár mohl přinést?

Na tuhle otázku jsem dost zvědavý. Zřejmě tam budeme zkoumat a pilovat všechny aspekty hry, ať najdeme tu správnou týmovou chemii na sezónu.

Chceme se nastartovat na vítěznou vlnu

Bude hlavním cílem po delší herní pauze hlavně zápasová prověrka a ukázání toho, na čem je třeba zapracovat, nebo máte i vytyčené cíle co se týče umístění na SpeedDeer Českém poháru?

Za mě i za kabinu tam jedeme s tím, že chceme vyhrát. Jako tým chceme nastartovat vítěznou vlnu, na které chce být každý, a to si přenést také do sezóny. Kromě toho je dost lákavé sesadit vícenásobného mistra z Hradce Králové z trůnu, navíc když ho máme ve skupině.

Na zápasy se tedy jistě velmi těšíte…

To ano. Každý v kabině už se zápasů nemůže dočkat. Prodleva od konce minulé sezóny je dlouhá.

Bavili jste se s trenéry a spoluhráči, s čím budete vstupovat do nové sezóny, jaké budete mít ambice?

O tomhle se můžeme bavit, jak chceme, ale hlavní je to mít nastavené v hlavě. Tam určitě všichni mají ty ambice nejvyšší. Jakmile zazní poslední siréna, ta přijde doufám co nejpozději, tak budeme hodnotit, jak se ambice povedlo naplnit.