Český pohár

SpeedDeer Český pohár je vrcholem letní přípravy, hlásí kouč Svítkova Petr Kopečný

Již tento víkend 24. – 25.8. se na zimním stadionu v Jičíně uskuteční SpeedDeer Český pohár 2019 a svého zástupce zde má i druhá nejvyšší tuzemská soutěž. S nemalými ambicemi bude o medaile bojovat prvoligový Svítkov Stars.

Pokud chcete hrát extraligu, musíte s extraligovými týmy mít přípravu

Z Českého poháru se stal tradiční předsezónní turnaj, jenž si našel své pevné zázemí v pohádkovém městě Jičín. Moderní a komfortní zimní stadion na východě Čech nabízí ty nejlepší parametry pro pořádání tak velké akce, kterou jako generální partner podpořila firma SpeedDeer a tradičně i město Jičín. Týmy berou SpeedDeer Český pohár jako super přípravu na nezadržitelně se blížící ročník 2019/20. „Jednoznačně náročná předsezónní průprava před začátkem ligy. Petr Hofman mne naučil, že pokud chcete hrát Extraligu, musíte mít s extraligovými týmy přípravu,“ upozorňuje lodivod svítkovských Stars Petr Kopečný.

Na SpeedDeer Český pohár vyráží ve většině případů týmy s ambicemi kvalitního vrcholu přípravy před novou sezonou. Celky si chtějí otestovat herní systémy a složení jednotlivých formací, jež by spolu mohly zářit v nadcházejícím ročníku. Uzmout cenné kovy ve skrytu duše chce ale zajisté každý. „Nejde jen o otestování nových tváří, ale určitě chceme vybojovat medaili,“ netají se svými ambicemi kouč Svítkova. „V systému 2x12 minut čistého času se může stát cokoliv,“ poukazuje Petr Kopečný.

Tým opět omladil, v trenérském týmu nově Pavel Šprincl

Všechny soutěže Českomoravského svazu hokejbalu startují již za necelé tři týdny a jednotlivé družiny jsou v plné přípravě, výjimkou není ani Svítkov. „Individuální příprava každého jednotlivce vyvrcholila kondiční průpravou a testy na dostihovém závodišti,“ prozrazuje hlavní kouč Svítkova Petr Kopečný. „Před dvěma týdny jsme přešli na hřiště a vrcholem je SpeedDeer Český pohár. Zde by nám měla vykrystalizovat finální soupiska,“ věří Kopečný.

Každého před novou sezonou jistě zajímá, zda-li v týmech došlo během letní pauzy k nějakým změnám v kádru. Jak to bude v případě Svítkova? „Určitě ke změnám došlo. Opustili nás starší hráči a tým opět omladil. Zkoušíme nové tváře, ale jména prozradíme až po oficiálním podepsání,“ zůstává tajemný kouč Stars Petr Kopečný. „Jediným jménem, které mohu pustit, je můj nový kolega Pavel Šprincl (bývalý hráč Autoskla Pardubic a extraligového Letohradu, naposledy asistent trenéra Ježků Heřmanův Městec pozn. red.) v roli asistenta. Už současná spolupráce přináší oživení a posun v rámci A týmu,“ těší Kopečného. Cíle pak mají pro nadcházející sezonu ve Svítkově nemalé. „Možná se trochu odkopu, ale určitě chceme letos do finále,“ říká rezolutně hlavní kouč Stars.