Český pohár

SpeedDeer Český pohár míří do Jičína! Hradec Králové útočí na zlatý hattrick

Těsně před startem nadcházející hokejbalové sezony 2019/20 se na zimním stadionu v Jičíně uskuteční předsezónní turnaj v podobě SpeedDeer Českého poháru 2019! Letos se v pohádkovém městě představí 8 celků z různých koutů České republiky.

Uspějí juniorští reprezentanti v silné seniorské konkurenci?

Od soboty 24. do neděle 25. srpna se v prostorách útulného a moderního zimního stadionu města Jičín bude prohánět osm nesmírně kvalitních hokejbalových týmů. Z pohádkového města loupežníka Rumcajse se stává tradiční zastávka předsezónního seniorského turnaje, který nabývá na důležitosti, jelikož na východ Čech dorazí i pro mistrovství světa ve Švýcarsku se budující národní tým hráčů do 18 let. Český pohár je rozdělen do dvou základních skupin po čtyřech týmech. Talentovaní juniorští reprezentanti se poperou o dvě postupová místa do bojů o cenné kovy s extraligovou Elbou DDM Ústí nad Labem, svěřenci hlavního kouče Tomáše Semery narazí na další celek z nejvyšší hokejbalové soutěže v podobě pražského KOVA a na prvoligový Svítkov Stars Pardubice.

Ve druhé skupině B se bude prezentovat největší favorit na vítězství z Hradce Králové, jenž ovládl poslední dva České poháry! V roce 2017 ve finále rozstřílel sudoměřické hokejbalisty a v roce 2018 slavil vítězství po finálovém boji s prvoligovou Opavou! Zisk cenného zlatého hattricku, a ještě na domácí půdě Královéhradeckého kraje, je zajisté velkou motivací. Piráty ale nečeká nic jednoduchého už v základní skupině. Proti nim totiž vyrukují dva extraligové celky, a to důrazně hrající Most a Karviná! O největší překvapení na poháru se pokusí druholigoví Berani, kteří v nedávno skončeném ročníku ovládli severočeskou soutěž.

Krásné prostředí města Jičín láká kvalitní týmy

Systém turnaje je jasný. V sobotu 24.8. se odehrají duely v základní skupinách, z nichž první dva celky míří do velkého semifinále, kde budou křížem (1.A vs. 2.B a 1.B vs. 2.A) bojovat o postup do finále. Na poražené celky čeká souboj o bronz. Týmy, jež se umístí v základních skupinách na 3. – 4. místě, míří do bojů o konečná umístění na 5. – 8. příčce. V základních skupinách se hraje každé utkání na dvě poloviny po 12 minutách čistého času. V play off se ale celky proti sobě utkají na 2x15 minut čistého času. Vítěz SpeedDeer Českého poháru 2019 bude znám v neděli 25.8. kolem 18:00. Všechny duely budou vysílány živě na YouTube kanálu Hokejbal TV!

Ze SpeedDeer Českého poháru se stala silná tradice, jež našla stabilní a krásné zázemí na zimním stadionu v Jičíně, čehož si považuje i místopředseda Českomoravského svazu hokejbalu a hlavní organizátor turnaje Milan Hušek. „Výčet účastníků slibuje zajímavé a nepochybně i kvalitní duely, některé týmy se vracejí pravidelně, jiné jsou nové a tím, že se turnaj uskuteční v krásném prostředí města Jičína i jeho zimního stadionu, je skutečně nač se těšit,“ má jasno organizátor SpeedDeer Českého poháru. „Těším se nejen já, ale vím, že také řada spolupracovníků, rozhodčích i jednotlivých hráčů,“ nepochybuje Milan Hušek.