Český pohár

Na SpeedDeer Českém poháru ostudu rozhodně neuděláme, hlásí beraní vůdce Tauš

SpeedDeer Český pohár 2019 se nezadržitelně blíží, a i když v minulosti byl tento turnaj záležitostí hlavně extraligových a prvoligových týmů, letos se na poháru představí ambiciózní tým z 2. Ligy.

Chceme se poměřit s těmi nejlepšími

Co vás vedlo k účasti na Českém poháru, na němž se utkáte i s extraligovými týmy?

Kvůli tomu jsme se vlastně přihlásili, abychom změřili síly s extraligovými mančafty a zjistili, jak na tom vlastně jsme. Čeká nás opravdu těžká skupina. Narazíme na Hradec Králové (vítěz posledních dvou ročníků pozn. red.), Karvinou a Most, takže je na co se těšit.

Když se dozvěděl tým o účasti na této akci, setkalo se to s pozitivními reakcemi nebo se objevily i nějaké negativní názory?

Ano, byly to jen pozitivní reakce. Myslím, že se na tu akci všichni v týmu těšíme. Negativní názor jsem neslyšel žádný. Bude to skvělá akce. Pro naše hráče by to měl být svátek, protože hodně z nás si proti extraligovým celkům nemusí už nikdy zahrát.

Na turnaji můžeme jen překvapit

Představí se na turnaji posily pro příští sezonu? Případně jaké?

Měl by se představit Štěpán Kuchynka, kterého jsme získali a hodně si od něj slibujeme. Loni v play off patřil dle mého názoru k nejlepším hráčům. Další posila Tomáš Chyba bude bohužel hrát za Most. A o další posile jednáme, jestli neodejde do zahraničí za hokejem, tak by se měl taky představit na Českém poháru v Jičíně. Pro nás veliká škoda, že Tomáš Andres se nemůže poháru zúčastnit, protože si bude plnit hokejové povinnosti v Německu. A jede s námi i náš nový trenér Radek Tengler, který přichází z Dandy Chomutov. Jinak pojedeme s týmem, který hrál předchozí ročník.

Jaké jsou vaše cíle na Českém poháru? Berete to jako přípravu, stmelení party nebo máte opět cíle nejvyšší?

Nelétáme v oblacích. Víme, že nás čekají opravdu těžcí soupeři, ale jsem přesvědčen o síle týmu a že nedáme svou kůži lacino. Máme v týmu pár hráčů, kteří extraligu hrají, nebo hráli. Ostudu snad neuděláme. Ale myslím, že můžeme jen překvapit. A samozřejmě zapracujeme i na stmelení party.

Cílem je jednoznačně obhajoba

Jaké máte cíle do příští sezony? Bude to obhajoba titulu opět bez jediné prohry?

Tak rozhodně se zaměříme hlavně na obhajobu titulu. Postavil jsem tento tým s cílem vyhrávat. Jsem rád, že se to podařilo hned v našem prvním roce. Byl to skvělý rok. Vše šlapalo tak, jak mělo. Za to bych chtěl ještě jednou poděkovat koučovi Petru Kotlíkovi. Ale myslím, že nic podobného se už opakovat nebude. Soutěž se hodně zkvalitnila. Týmy dost posilují o extraligové hráče, potažmo o hokejisty, takže si myslím, že určitě nějaký ten zápas prohrajeme. Ale důležité je vyhrát ten poslední v sezoně a za tím si půjdeme.

Jak probíhá letní příprava Beranů?

Příprava probíhá individuálně. Doufám, že se sejdeme alespoň párkrát před pohárem na hřišti a doufáme, že se všichni poctivě připravují. Budeme to všichni potřebovat.