Český pohár

SpeedDeer Český pohár bude vhodnou přípravou na nový ročník, očekává Laibl

Ústí nad Labem změnilo před novým ročníkem Extraligy mužů realizační tým. Jaroslava Pavlíka nahradí Jan Fedák, kterému bude pomáhat Tomáš Laibl. K obměně dojde také mezi hráči a trenéři rádi prověří jeho kvality na Českém poháru, na který se přihlásili.

Věříme, že Český pohár bude mít velmi dobrou úroveň

Proč jste se rozhodli přihlásit na Český pohár?

Před nadcházející sezonou, kdy dojde k určitým změnám v našem realizačním a hráčském A týmu, jsme se rozhodli, že bude Český pohár vhodnou přípravou na nadcházející ročník Extraligy.

Stanovujete si pro tento turnaj nějaké cíle, nebo ho berete spíše jako prověření připravenosti před novým ročníkem?

Opravdu bereme tento turnaj jako přípravu pro nadcházející sezonu a speciální cíle si neklademe, ale věříme, že turnaj bude mít velmi dobrou úroveň na základě přihlášených týmů.

Do turnaje se přihlásily týmy, které se umístily v loňském ročníku na podobných příčkách jako vy, dá se tedy očekávat velmi vyrovnaný turnaj, je to tak?

Zda bude turnaj vyrovnaný nebo ne, záleží spíše s jakým týmem, kdo dorazí. Je léto a stále řada hráčů čerpá dovolené, a tak nejde dopředu říct, jak bude turnaj vypadat.

Výběr do 18 let na nás bude díky dobrému pohybu vytvářet tlak

Z osmi týmů jsou hned tři ze severu Čech, což je zajímavé číslo …

Zajímavé číslo to určitě je, ale na soupeře nehledíme a chceme se soustředit jen na plán naší přípravy včetně utkání v tomto turnaji.

Budou pro vás tyto zápasy o to zajímavější, protože bude panovat přeci jen větší rivalita?

Rivalita tam možná bude, ale myslím, že pro většinu týmů to bude stejné. Příprava pro nadcházející soutěžní ročník.

Co očekáváte od utkání s reprezentačním výběrem do 18 let, ve kterém se budou chtít mladí hokejbalisté předvést?

Určitě očekávám, že tento výběr bude hodně běhat a bude tak na naše hráče díky svému pohybu vytvářet tlak. To by mělo hlavně naše nové hráče prověřit, v jaké jsou herní pohodě a stavu před startem soutěže.