CROSSDOCK Extraliga

Autosklo zvrátilo sérii proti ústecké Elbě a po velké bitvě postupuje dál!

Nejvyrovnanější sérii čtvrtfinále CROSSDOCK Extraligy přinesly duely mezi Ústím a Autosklem. Ve všech případech rozhodl ve prospěch vítěze jediný gól a pouze první utkání rozhodla základní hrací doba.

Pardubice šly do jednobrankového vedení

Pokud někdo čekal opatrný hokejbal, tak tomu rozhodně nebylo ani v pátém rozhodujícím utkání. Ústí se pustilo do útoku hned od začátku, ale velmi brzy ho zastavilo vyloučení. Autosklo nabídnutou šanci nedokázalo využít a po skončení byly vidět opět šance na obou stranách. Přeci jen to nakonec byli hosté, kdo šel jako první do vedení. Vlasák nabídl velkou šanci Janu Bílému, který se nemýlil – 0:1.

Ústí otočilo skóre ve svůj prospěch

Domácím stačilo pouhých čtyřicet sekund z prostřední části, aby vyrovnali. Soukup výborně našel Patrika Balcara, který prostřelil hostujícího gólmana. V jednadvacáté minutě poslal prvně jmenovaný svůj tým do vedení, když se trefil přesně pod ruku Stárka. Následovaly opět velké šance, které však už brankou neskončily. Diváci však viděli pohledný rychlý hokejbal. Oba celky dostaly k dispozici přesilovou hru, skóre se však už neměnilo a týmy odcházely do šaten za stavu 2:1.

Štěpánek poslal utkání do prodloužení

To, co se povedlo Ústí ve druhé třetině, zopakoval také pardubický tým. Nejprve Josef Česák z druhé dorážky srovnal a dvě minuty před koncem poslal Lukáš Vlasák svůj celek do vedení. Elba DDM zkusila hru bez brankáře a velmi brzy dostala za úmyslné posunutí branky výhodu trestného střílení, které dokázal Jan Štěpánek využít a svoji přesnou trefou rozhodl o tom, že čtvrté utkání v řadě nerozhodla základní hrací doba.

Elba vyfasovala hned zkraje prodloužení trest

Kvůli pozdnímu nastoupení na úvodní buly prodloužení vyfasoval domácí celek dvouminutový trest za zdržování hry, Autosklo tak dostalo hned zkraje šanci na výhru. Tu sice nevyužilo, ale byl to nakonec pardubický celek, který mohl začít slavit na hřišti postup. Svojí druhou brankou totiž poslal Lukáš Vlasák svůj tým do dalšího kola v boji o titul.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:4 pp (0:1, 2:0, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Balcar (Soukup), 21. Soukup (Štěpánek, Balcar), 44. Štěpánek – 13. Bílý (Vlasák, Březina), 37. Česák, 44. Vlasák (Filip, Bílý), 49. Vlasák (Bílý, Březina).

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (Rechtorik) – Balcar, Bím, Gottfried, Grus, Haken, Jirava, Kváš, Langthaler, Michajličenko - Peschout, Pilař, Poláček, Rudovský, Sedláček, Smolík, Soukup, Štěpánek, Uhlíř, Tomáš.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Dvořáček) - Filip, Krejčí, Mokříž, Turyna, Urban, Bucek A., Mašík, Novotný - Březina, Bílý,Vlasák, Förstl, Urbanec, Česák, Moravec, Staněk, Bucek J., Zajíček.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Pavlík (trenér Elba DDM Ústí nad Labem) – „Utkání se lámalo ve druhé třetině, kdy jsme se dostali do vedení a měli několik šancí na odskočení dvou branek. Stárek byl bezchybný, a tak dal soupeři naději výsledek otočit, což se ukázalo jako klíčové. Sami jsme si nedůrazem v koncovce zápas prohráli. Nechci říkat, že v celé sérii vyhrál šťastnější, ale stejně tak jsme se z postupu mohli radovat my. Bohužel pro nás měly Pardubice větší individuality a ty rozhodly. Hráčům nemám co vytknout, nechali na hřišti srdce. Soupeři gratulujeme k postupu.“

Jiří Mašík (trenér HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice) – „Já si myslím, že ten dnešní zápas přesně kopíroval i ty ostatní předešlé čtyři. Byl to vyrovnaný zápas, asi spravedlivá remíza, my jsme sice vedli 2:3, ale Ústí asi zaslouženě vyrovnalo, a to prodloužení bylo ozdobou. Já jsem rád, že nerozhodlo to vyloučení a pak jsme si to vybojovali normálně ve hře 5 na 5. Chtěl bych smeknout klobouk před oběma týmy, protože v těch sériích ukázaly nádherný hokejbal, hrálo se útočně, nehrálo se žádné bránění, oba týmy chtěly dávat góly, takže parádní hokejbal se šťastným závěrem pro nás.“

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0