CROSSDOCK Extraliga

Tipy: Favorité postoupí, Letohrad potvrdí vzpouru. Pardubice vybojují pátý zápas

Všechny čtyři čtvrtfinálové série jsou kousek od rozhodnutí a je možné, že po sobotě budeme znát nejlepší čtyřku letošního play-off CROSSDOCK Extraligy. Dle Slavomíra Švancara, Tomáše Wintera a naší redakce se ale tak již v sobotu nestane.

SK Sudoměřice (8.) vs. HC Kert Park Praha (1.)

Slavomír Švancar (asistent trenéra A-týmu reprezentace ČR): Myslím si, že Kert Park potvrdí roli favorita a sérii ukončí hned v sobotu. Vše bude záležet na tom, jak dlouho se Sudoměřicím podaří udržet vyrovnaný výsledek. Jakmile z hostů spadne nervozita a trochu si zvyknou na asfaltový povrch ukáží, co umí a postoupí ve třech zápasech.

Tomáš Winter (hráč TJ KOVO Praha): Tady bude rozhodnuto hned v sobotu. Kert to v Sudoměřicích rozhodně nebude mít jednoduché, ale postoupí ve třech zápasech.

Tip redakce: Sudoměřice v prvních dvou zápasech na Lužinách příliš nevzdorovaly, přesto ale uhrály v Praze kvalitnější výsledek než v základní části. Před vlastními fanoušky bude vítězi základní části rozhodně nebezpečnějším soupeřem, přesto to ale na vítězství stačit nebude. Kert Park rozjede v průběhu utkání svůj tradiční střelecký koncert a bude se po sobotě radovat z postupu do semifinále.

HBC Hradec Králové 1988 (7.) vs. HBC ALPIQ Kladno (2.)

Slavomír Švancar: Zde bude platit to samé jako v případě Kert Parku. Rozhodne zde větší kvalita a vyrovnanost útoků Kladna. Hradec Králové hodně těží z Petra Nováka a Jana Bacovského, jenže to na Kladno stačit nebude. I zde bude po třech zápasech hotovo a Kladenští budou slavit postup do semifinále.

Tomáš Winter: Tady si myslím, že domácí zabojují a v sobotu vyhrají. V neděli to bude podobný zápas, ale radovat se bude Kladno a postoupí. V obou zápasech to bude o jeden gól.

Tip redakce: Série mezi Hradcem Králové a Kladnem nabídla již o úvodním víkendu vyrovnané souboje, které přinesly řadu emocí na obou stranách. Bitva vygraduje na východě Čech, kde domácí v prvním zápase svěřence trenéra Kadlece porazí, v nedělní odvetě však propukne postupová radost ALPIQu naplno.

SK Hokejbal Letohrad (6.) vs. HBC Plzeň (3.)

Slavomír Švancar: Letohrad je pro mě největším překvapením letošní sezony. Doplněním Krále se jeho síla ještě výrazně zvýšila a z toho důvodu si myslím, že i v tomto případě uvidí pouze tři utkání. Plzni po sobotě sezona skončí.

Tomáš Winter: Vzhledem k formě fantasticky chytajícího Šimary a Zdeňka Krále postoupí Letohrad. A to hned v sobotu.

Tip redakce: Letohradskou jízdu jarní části sezony jen tak nikdo nezastaví, což se jasně ukazuje i ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů. Jeleni si z Plzně odvezli dvě výhry a na domácí půdě si půjdou za postupem razantní cestou. Kdo ví, kde jejich jarní jízda může až skončit. Plzeňští naopak na obrat v sérii síly nenajdou a budou se domů vracet zklamáni.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (4.) vs. Elba DDM Ústí nad Labem (5.)

Slavomír Švancar: Podle mého názoru je toto jediná série, která nebude ukončena v řádné hrací době. Pardubičtí doma vyhrají minimálně první zápas a spíše si myslím, že nám série mezi Autosklem a Elbou nabídne přesně pět utkání. O víkendu tedy Pardubice před vlastními fanoušky dvakrát zvítězí.

Tomáš Winter: Tohle bude nejvyrovnanější série. Pardubice zvládnou oba domácí zápasy a sérii rozhodne až páté utkání.

Tip redakce: Před začátkem byla tato série tipována jako nejvyrovnanější, což se v obou střetnutích na severu Čech do puntíku potvrdilo. Elba obě domácí dramata zvládla a jede na východ Čech s cílem urvat postup. Autosklo ale doma umí a soupeři oplatí prohry stejným metrem. V Pardubicích budou slavit domácí, kteří se po dvou výhrách pojedou porvat o postup znovu na hřiště soupeře.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0