CROSSDOCK Extraliga

Elba se šplhá nahoru, hrana osmičky je vyrovnaná. Zvládne Kovo těžký úkol?

O minulém prodlouženém víkendu se v CROSSDOCK Extralize odehrála dvě kompletní kola a pomyslný trhací kalendář nejvyšší české hokejbalové soutěže, tak má před sebou poslední tři kompletní listy.

Kert Park má skoro jistotu, Kladno ještě ne

Loňský mistr z Lužin má po dalších dvou duelech už skoro jisté první místo po základní části, protože před druhým Kladnem má momentálně náskok osmi bodů a navíc odehraje do konce o jeden zápas více, tedy čtyři. To Kladno na jaře hodně ztrácí a druhý flek ještě vůbec nemá jistý, jelikož na něho ze spodku tabulky začínají pomalu tlačit další týmy. Nejvíce asi ústecká Elba, která se znovu s klepajícím play-off na dveře dostává tabulkou, co nejvýše může.

Severočeši totiž nejprve dokázali porazit po samostatných stříleních pardubické Autosklo a o den později doma přehráli Sudoměřice, které si den předtím smlsly na Mostu a jistě pomýšlely i na další tříbodový úlovek, který by je mohl rázem katapultovat do solidní pozice

Při pohledu na střed tabulky je však k vidění hodně vyrovnaný pohled. Vždyť mezi třetím zmiňovaným Ústím a sedmým Letohradem je pouze tříbodový rozdíl. A mezi třetím a šestým místem dokonce pouze dvoubodový, navíc mají všechny tyto celky odehraný stejný počet zápasů, a to slibuje nesmírně zajímavou koncovku základní části!

Chvost tabulky už bude pouze o dvou týmech

A co pohled na druhou stranu jedenáctičlenné party? Tam je to od začátku jara pořád podobné. KOVO se snaží, aby se vyhnulo baráži a dostalo pod sebe některý z celků před sebou. Jenomže tam je momentálně Rakovník, který drží pětibodový náskok, takže ho to, že Pražané mají zápas k dobru, příliš trápit nemusí.

Když už je řeč o Racích, ti vůbec neměli daleko k bodovému úspěchu proti Hradci Králové, v pátek po poledni ještě necelé dvě minuty před koncem drželi na domácí půdě nerozhodný výsledek 3:3. Piráti však odpluli nakonec s plnou palbou bodů, protože v čase 43:46 strhl konečné vedení na hostující stranu Tomáš Ruda - posila Hradce Králové pro jarní část z pražského KOVA.

Středočeši pak o den později válčili o body v Pardubicích, i tady se jim třikrát střelecky zadařilo, Autosklářům však o dvě trefy vícekrát, ani tady tak pro Rakovník jistota nevykvetla. Pražské KOVO ještě bude bojovat o body právě s Pardubicemi, Plzní, Mostem a Ústím. Raci pak s Mostem, Letohradem a Kert Parkem. Jak tento souboj dopadne?

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0