Různé

Každoroční kladenský turnaj, Páňa Cup, se blíží! Kdo letos ovládne kladenskou arénu?

Od 20. do 22. srpna se klasicky uskuteční turnaj Páňa Cup v Kladně. V těchto třech dnech se bude 5 extraligových celků snažit vyhrát co nejvíce zápasů, aby dosáhlo na turnajové prvenství. Ovšem jde spíše o menší herní přípravu před začínající sezónou. Kdo pohár uzme tento rok?

Formát je každý rok stejný. Týmy odehrají pouze základní skupinu každý s každým a podle získaných bodů se umístí. Pravidla jsou stejná jako v klasickém soutěžním zápase a herní čas je samozřejmě zkrácen na dvě poloviny po 15 minutách. 

Kladno pozvalo nové účastníky, dokonce i jednoho zahraničního!

Na tomto turnaji vždy nastupoval reprezentační výběr mužů nebo juniorů, avšak tyto výběry letos vynechají, a tak se můžeme těšit na nové celky. Na turnaji bude k vidění například celek pražské Hostivaře, který se bude snažit dlouholetým zástupcům české Extraligy zavařit. Těmito zástupci budou samozřejmě pořádající Kladeňáci nebo tým plzeňských Mečounů. Na akci také z východních Čech přijedou letohradští Jeleni, kteří se chtějí na novou sezónu kvalitně připravit. Největší senzací je účast slovenského mančaftu ze Skalice. HBK Hokejmarket Skalica bude rovnat síly s extraligovými celky z Česka. Kdo na tom bude lépe, Češi či Slováci?

Rozpis turnajových zápasů Páňa Cup.

Kdo je žhavým favoritem na zisk poháru? Je to domácí Kladno?

Každý z těchto týmů bere turnaj jako přípravu na nadcházející ročník Extraligy. Těžko odhadovat, kdo bude nejlepším týmem na této akci. Dva z účastníků, Letohrad a Hostivař, se v minulém ročníku Extraligy neprobojovali do play-off, avšak Hostivař předváděla dobré výkony. Potrápí některé z týmů? Jak na tom budou Jeleni? Vzchopili se od konce sezóny? HBC Kladno bude nejspíše největším kandidátem na zisk titulu, i když v posledním play-off vypadlo s Hradcem Králové již ve čtvrtfinále. Stejně dopadla Plzeň proti Ústí nad Labem. Jak se tyto družiny připraví na menší turnaj? Otázkou je, jak na tom budou hokejbalisté ze Skalice. Extraliga se na Slovensku dohrávala pouze v menším turnajovém formátu. Jak se na Páňa Cup těší Hokejmarket Skalica?